Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevara
  • 17.01.2023. 10:00
  • Moravički okrug, Pranjani, Gornji Milanovac

Aplicirali na ime drugog poljoprivrednika i uzeli tri miliona dinara za nepostojeće plastenike

Ja sam pomislio da je to zbog 15 umatičenih krava. Kada sam ih pitao o čemu se radi, odgovorili su mi da sam ja podneo zahtev za pet plastenika u dužini od po 30 metara i širine devet, opisuje oštećeni stočar iz Pranjana kod Gornjeg Milanovca.

Foto: Depositphotos/marcinmaslowski
  • 2.339
  • 302
  • 0

Više od pola godine Miloljub Bralović iz gornjomilanovačkog sela Pranjanji ima noćne more koje su mu zadali prevaranti. Na njegovo ime aplicirali su za 300 metara plastenika i od države uzeli oko tri i po miliona dinara. Sve je saznao kada se na njegovom kućnom pragu pojavio inspektor, ali tada je već bilo kasno, piše RINA.

"Ja sam pomislio da je to zbog 15 umatičenih krava pa sam pretpostavio da su došli u kontrolu. Kada sam ih pitao o čemu se radi, odgovorili su mi da sam ja podneo zahtev za pet plastenika u dužini od po 30 metara i širine devet. Prvo sam uvideo da nije moj potpis, zatim smo utvrdili da ja nisam čak ni u opštinu dolazio kako bi uzimao potvrde koje su neophodne za slanje zahteva, jer je to bilo za vreme korone, kada je nama starijima bio uskraćen izlazak", kaže Bralović za ovu agenciju.

Uhapšeno 11 osoba zbog prevare sa poljoprivrednim subvencijama

Kako dalje prenosi Toppress, tu se njegova agonija nije završila. Detaljnim uvidom u dokumentaciju stajalo je da je ovaj poljoprivrednik na račun firme koja proizvodi plastenike, uplatio više od tri miliona dinara.

Povrh svega, skinut je sa liste aktivnih stočara i danas trpi ogromnu štetu, jer su mu ukinute sve subvencije. Njegovoj sedmočlanoj porodici vezane su ruke i preti im bankrot.


Tagovi

Prevara Plastenici Apliciranje Subvencije Miloljub Bralović Šteta Krađa


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...