Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 06.10.2021. 12:00

Bespovratna sredstva: Do 300.000 KM za prerađivački sektor

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30 do 300 hiljada KM. Krajnji rok za prijavljivanje je 03. decembar 2021. godine do 17 sati.

Foto: Marko Čuljak
  • 2.097
  • 448
  • 0

U okviru projekta EU4AGRI, kojeg finansira Evropska unija, juče je objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Putem ovog projekta, vrijednog tri miliona KM, EU podržat će ulaganja u prerađivački sektor poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja, kao i sigurnog i zdravog radnog okruženja u našoj zemlji.

Prijavni obrazac možete naći u dokumentu ispod teksta

Na Javni poziv mogu se prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave: vinarstvom, preradom maslina, voća, povrća, mlijeka, mesa, konzumnih jaja, preradom i konzerviranjem ribe, zatim žitarica, gljiva, začinskog i ljekovitog bilja i meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30 do 300 hiljada KM (bez PDV-a). Za svaku proizvodnju, onaj ko aplicira mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35 posto ukupnog iznosa predložene investicije dok 65 procenata troškova ulaganja pokriva Evropska unija kroz ovaj konkurs.

Krajnji rok za prijavljivanje je 03. decembar 2021. godine do 17 sati.

Kako se prijaviti na konkurs?

Prije konkurisanja, možete pročitati dokument Smjernice za podnosioce prijava gdje ćete pronaći sve važne informacije o kriterijima poziva, načinu popunjavanja i dostavljanja prijava.

Sva neophodna dokumentacija nalazi se na ovom LINKU, a u narednom periodu bit će organizovane i info sesije putem Facebook stranice EU4AGRI. Tačan termin njihovog održavanja bit će naknadno objavljen. Na taj način svim potencijalnim kandidatima dostupne su tačne i relevantne informacije o aktuelnim javnim pozivima. 

Dodatna pitanja u vezi navedenog konkursa mogu se uputiti putem formulara za pitanja, u periodu od 18.oktobra pa do 14. novembra tekuće godine. Svi oni koji budu slali svoja pitanja van ovog roka, neće im biti odgovoreno. 

Kroz EU4AGRI projekat do sada je podržano 45 investicija domaćih poljoprivrednih proizvođača i preduzeća, čija je ukupne vrijednost iznosila 10,7 miliona KM, a od čega je 6,3 mil. KM finansirano od strane EU.

Evropska unija na taj način pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u našoj zemlji.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Prerađivački kapaciteti Bespovratna sredstva Prerada voća Prerada povrća Jačanje konkurentnosti


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.