Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 27.07.2022. 13:00

Čekate odluke o ostvarivanju prava na potporu? Evo kada ih možete dobiti

Odluke se dostavljaju preko zaštićene mrežne aplikacije AGRONET. Smatrate li da niste dobili puni iznos izravnih plaćanja i želite se žaliti, doznali smo kada to možete učiniti.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 6.860
  • 422
  • 0

Isplate izravnih plaćanja poljoprivrednicima za proizvodnu 2021. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je u 99-postotnom iznosu do 30. lipnja 2022. godine.

Preostali jedan posto može se isplatiti i nakon tog roka sukladno EU regulativi, kazao nam je Antun Vujić, ravnatelj APPRRR-a, u kojoj još traju odobravanja preostalog iznosa potpore i poravnanje računa.

Kada taj posao završi tada se svim poljoprivrednicima koji su podnijeli jedinstveni zahtjev lani, te ostvarili isplatu, mogu izdati Odluke o ostvarivanju prava na potporu u skladu s člankom 15. Zakona o poljoprivredi.

Krajnji rok za dostavu je 15. listopada 2022., kada službeno završava ova financijska godina.

Odluke se dostavljaju preko zaštićene mrežne aplikacije AGRONET, međutim ne trebate svakodnevno provjeravati je li vaša učitana, jer će APPRRR e-mailom obavijestiti korisnike, naravno, pod uvjetom da su prijavili svoju e-adresu Agenciji.

Kada učitaju sve, na web stranici APPRRR bit će javno objavljena ta informacija.  

Ako korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti mrežnoj aplikaciji, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama Agencije za plaćanja prema svom prebivalištu, osobnim dolaskom u podružnicu s korisničkim imenom i zaporkom za pristup. 

Rok za žalbu 15 dana od dostave Odluke

Na Odluku o ostvarivanju prava poljoprivrednici imaju pravo podnijeti prigovor Ministarstvu poljoprivrede, i to putem Agencije za plaćanja neposredno u pisanom obliku ili poštom u roku od 15 dana od dana dostave u AGRONET. 

Dostavom se smatra dan preuzimanja ili u slučaju nepreuzimanja, pet dana od postavljanja odluke na ovu mrežu. 

Prigovor, odnosno žalba korisnika potpore mora sadržavati naziv javnopravnog tijela koje je odluku donijelo, oznaku odluke protiv koje se podnosi, razloge zbog čega je nezadovoljan odlukom te naziv, MIBPG te adresu korisnika.

Žalba se predaje neposredno ili preporučeno putem pošte Agenciji za plaćanja, a može se izjaviti i usmeno na zapisnik. Dakle, ne preko AGRONET-a.

APPRRR prati poljoprivredne aktivnosti putem satelita i šalje upozorenja

O žalbama protiv odluka Agencije odlučuje Ministarstvo poljoprivrede, kojem ih APPRRR bez odgode šalje, kao i cijeli spis predmeta, zajedno sa svojim očitovanjem na navode poljoprivrednika.

Ministarstvo odlučuje o žalbi u roku od 60 dana

Ako Agencija navode iz žalbe korisnika ocjeni u cijelosti osnovanim donijet će ispravak odluke, te izdati novu kojom će zamijeniti ranije donesenu.

Također, može donijeti izmjenu odluke ako se mijenja samo određeni dio, primjerice u slučajevima ispravljanja pogreške u imenima ili brojevima, pisanju ili računanju te drugih očitih netočnosti.

Kada APPRRR proslijedi žalbu poljoprivrednika Ministarstvu na postupanje, ono odlučuje o prigovoru korisnika u roku od 60 dana od dana zaprimanja potpunog prigovora.


Tagovi

Izravna plaćanja APPRRR Žalbe na odluke o isplati


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]