Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 06.08.2022. 12:00

Čekate rezultate natječaja za mjeru 4? Objavljene su inicijalne rang liste

Napominjemo da inicijalne rang liste objavljujemo isključivo radi informiranja javnosti i korisnika te da one ni na koji način ne određuju konačan redoslijed zahtjeva za potporu, naglašavaju iz APPRRR-a. 

Foto: Depositphotos/Stramyk
  • 5.113
  • 318
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je inicijalne rang liste za četrnaesti natječaj - provedba tipa operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava", ulaganja u tov svinja, za osmi natječaj - provedba TO 4.1.2 "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš" i za četvrti natječaj 4.1.3 "Korištenje obnovljivih izvora energije".

"Napominjemo da inicijalne rang liste objavljujemo isključivo radi informiranja javnosti i korisnika te da one ni na koji način ne određuju konačan redoslijed zahtjeva za potporu", naglašavaju iz APPRRR-a. 

Kako pojašnjavaju, u postupku administrativne kontrole može doći do umanjenja deklariranog broja bodova ili odbijanja zahtjeva za potporu, što rezultira pomicanjem redoslijeda na rang listi tako da se zahtjevi za potporu korisnika koji su trenutno ispod crte mogu pojaviti iznad i obratno.

Inače, sukladno Natječaju za provedbu tipa operacije 4.1.1, ulaganja u tov svinja, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 200.000.000 kuna od čega 120.000.000 kn za ulaganja u tov svinja, za mikro, male i srednje korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 8.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije) te 80.000.000 kuna za ulaganja u tov svinja, za velike korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR SO). 

Na Natječaju za provedbu tipa operacije 4.1.2 ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 67.000.000 kuna, a za 4.1.3 operaciju 141.865.200 kuna. 

Napominju i da je administrativna kontrola zahtjeva za potporu započela te mole sve korisnike za strpljenje s obzirom na potrebno vrijeme.

Inicijalne rang liste za navedene natječaje pogledajte u dokumentima ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

APPRRR Rang lista Mjera 4 Natječaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić