Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 08.06.2021. 15:00
  • Varaždinska, Varaždin

Dodijeljeni novi ugovori u Varaždinskoj županiji vrijedni 21,7 milijuna kuna

Riječ je o ugovorima u okviru operacije 4.1.3 "Korištenje obnovljivih izvora energije“, 8.5.2 "Uspostava i uređenje poučnih staza" te 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 200
  • 12
  • 0

Nove ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja Općoj bolnici Varaždin, lokalnim tvrtkama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima uručila je jučer, 7. lipnja, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Riječ je, navode, o četiri ugovora u okviru operacije 4.1.3 "Korištenje obnovljivih izvora energije“ i 8.5.2 "Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ ukupne vrijednosti odobrene potpore 2,4 milijuna kuna.

"Četiri ugovora koja su upućena u županiju odnose se na preradu i obnovljive izvore energije, koje vidim kao strateške smjerove koji će rezultirati dodatnim rastom hrvatske poljoprivrede“, naglasila je ministrica dodavši kako su zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata povećali raspoloživa sredstva za preradu za dodatnih 162 milijuna kuna te za korištenje obnovljivih izvora energije za 85 milijuna kuna.

Također, Vučković je u Varaždinu posjetila tvornicu Kalnik gdje je tvrtki Podravka d.d. uručila ugovor u okviru operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ u vrijednosti odobrene potpore 19,3 milijuna kuna.

"Ukupne vrijednosti ulaganja u projekt je 38 milijuna kuna, čiji je krajnji učinak modernizacija proizvodnje, razvoj novih tehnologija i novih proizvoda  tvrtke Podravka d.d. koja je jedna od perjanica hrvatske prehrambeno-prerađivačke  industrije te primjer učinkovitog korištenja EU sredstava“, izjavila je tom prigodom. 

Inače, do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Varaždinskoj županiji isplaćeno više od 399 milijuna kuna od 553 milijuna kuna odobrene potpore. Od toga je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 59 projekata vrijednosti veće od 144 milijuna kuna, što uključuje 13 ulaganja u dječje vrtiće, 10 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda i 13 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, stoji u priopćenju Ministarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Novi Ugovori Varaždinska županija Program ruralnog razvoja Tip operacije 4.1.3 Tip operacije 8.5.2 Tip operacije 4.2.1


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić