Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potres
  • 21.04.2021. 10:30

Drvoprerađivačima dodijeljeno prvih 1,4 milijuna kuna potpora za sanaciju šteta od potresa

Odluke koje je ministrica uručila dio su izvanredne pomoći drvoprerađivačima na pogođenim područjima Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Foto: Bigstock/ Eivaisla
  • 99
  • 130
  • 0

Prvih sedam Odluka o dodjeli potpore male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je poduzetnicima koji obavljaju djelatnost prerade drva i proizvodnjom namještaja prilikom posjeta Sisačko-moslavačke županije, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Odluke koje je uručila dio su izvanredne pomoći drvoprerađivačima na pogođenim područjima Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. Vrijednost navedenih je veća od 1,4 milijuna kuna, a iz državnog proračuna za tu je namjenu osigurano ukupno 10 milijuna kuna.

U okviru Programa tako se sufinanciraju ulaganja na proizvodno-poslovnom objektu, proizvodnoj tehnologiji i opremi te informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji.

Objavljen i novi natječaj

"Ove potpore, iako male vrijednosti, bit će ključne za nastavak rada i proizvodnje drvoprerađivača na potresom pogođenim područjima te su samo dio planiranih i provedenih mjera pomoći“, izjavila je Vučković.

Napomenula je i kako je objavljen novi natječaj za obnovu gospodarskih objekata, mehanizacije i proizvodnih površina na potresom pogođenom području, koji donosi značajna pojednostavljenja i promjene.

Također, naglasila je kako će svakom poljoprivredniku na raspolaganju pri podnošenju zahtjeva za potporu biti savjetnici Ministarstva poljoprivrede.

Podsjećaju, djelatnici Ministarstva poljoprivrede i HAPIH-a su od trenutka potresa na terenu u direktnom kontaktu s poljoprivrednicima, pri čemu su obišli na tisuće OPG-ova na potresu pogođenom području.

U prvim tjednima poslije potresa isplaćena su poljoprivrednicima na potresom pogođenim područjima i gradu Vrgorcu 93 milijuna kuna izravnih plaćanja, sredstva koja se odnose na područja s prirodnim ograničenjima i mjere koje obuhvaćaju plaćanja za tradicijske i izvorne pasmine.

Također, formirana su skladišta za stočnu hranu koja se posredstvom djelatnika Ministarstva poljoprivrede kontinuirano osigurava poljoprivrednicima u potrebi, posredovano je pri izmještanju  i otkupu stoke po poštenim tržišnim uvjetima, osigurane su veterinarske usluge i cijepljenje te su, između ostalog, i izmješteni uredi Ministarstva u Petrinju i Glinu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potres Sanacija štete Drvoprerađivačka industrija Odluke Sufinanciranje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]