Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opstanak sela
  • 11.10.2019. 15:00
  • Pirotski okrug, Babušnica

Država će u naredne tri godine ulagati u zadruge u 100 sela

Država će u naredne tri godine uložiti u infrastrukturu, seoski, lovni i etno-turizam kao i u kulturne i sportske sadržaje, u 100 sela, pet južnih okruga, a sve sa jednim ciljem - da se spreči napuštanje sela.

Foto: Julijana El Omari
  • 394
  • 18
  • 0

Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj rekao je da je plan da se u naredne tri godine pomogne na razne načine opstanak 100 sela.

"Plan je da podstaknemo privrednu aktivnost kroz zadruge, uložimo u infrastrukturu, seoski, lovni i etno-turizam kao i u kulturne i sportske sadržaje, a sve sa jednim ciljem - da sprečimo napuštanje sela, da damo mladima alternativu da u njima ostanu," rekao je Krkobabić.

On je u selu Gorčinci kraj Babušinice obišao zemljoradničku zadrugu "Darovi Lužnice", kojoj je lane iz programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama dodeljeno 7,3 miliona dinara za nabavku linije za preradu i pakovanje voćarskih i povrtarskih proizvoda.

Direktorka ove zadruge Karolina Stamenković istakla je da je ove sezone zadruga preradila tri tone paprike, 1,5 tonu višnje, tonu paradajza, a uveli su i HASAP sistem.

Svoje proizvode zadrugarke su namenile domaćem, ali i stranom tržištu i ističu da već postoji interesovanje kupaca iz Nemačke, prenose Večernje novosti. 

Kopredsednici i članovi nacionalnog tima obišli su stari dom kulture u ovom selu kojem je potrebna sanacija i školu koja ima samo jednog đaka.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Zadruge Ulaganja Opstanak sela Ministarstvo za regionalni razvoj HASAP Milan Krkobabić Karolina Stamenković


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]