Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG Adrion
  • 31.10.2019. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Gotovo 700 tisuća kuna za nove edukacije u turizmu

"Nove snage za turizam po mjeri", naziv je edukacijskog projekta čiji je cilj povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada te doprinos razvoju turističke ponude.

Foto: Mladen Nejašmić
  • 613
  • 33
  • 0

LAG ADRION svojim radom uvelike doprinosi poboljšanju konkurentnosti turizma na svom području, ali i na razini cijele Hrvatske. Još prije šest godina na inicijativu predsjednice LAG-a Adrion Dragice Vranješ zaživio je program "Turizam po mjeri“. Ovaj vid edukacije iz godine u godinu dobiva sve veću podršku,. Među prvima koja se uključila u program je Splitsko-dalmatinska županija koja je očito prepoznala njegovu važnost i svekolike mogućnosti koje pruža. Važno je istaknuti da su se zahvaljujući tom programu prvi put na ovom području održavali programi cjeloživotnog obrazovanja Sveučilišta u Splitu.

"Educirani su mnogi voditelji turističkih agencija za koje je edukacija po točno određenim pravilima bila neizbježan uvjet. Isto tako, veliki broj kuhara na ovom području u dva navrata prošao je obrazovne programe koje je vodio akademski kuhar Branko Ognjenović, a koji su se odvijali u Makarskoj te u Gradu Omišu. Osim navedenih, veliki broj proizvođača prošao je edukaciju za preradu proizvoda kako bi se što više približio tržištu, odnosno turistima, istaknula je Dragica Vranješ, čelnica LAG-a.

Ovaj višegodišnji program sada je u značajnijim iznosima financiran iz Europskog socijalnog fonda. Početkom prošlog mjeseca godine donesena je Odluka o financiranju projekta "Nove snage za turizam po mjeri“. Ovim projektom će se tridesetak nezaposlenih mladih osoba s područja LAG – a ADRION prekvalificirati za kuhare, konobare i planinarske vodiče.

"Cilj projekta je povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada te doprinos razvoju turističke ponude. Naši partneri  na ovom projektu su Splitsko – dalmatinska županija, Općina Proložac, Srednja Škola Jure Kaštelan Omiš i Savez gorskih vodiča Hrvatske. Projekt će trajati 18 mjeseci, a bit će u punom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Njegova vrijednost  je 681.561,29 HRK, čime je ukupan iznos odobrenih projekata na kojima je LAG ADRION nositelj -  pomogao pri prijavi ili koje financira u 2019. godini ,prešao 14,7 mil. HRK.

Ovim projektom zaposlit će se jedna osoba na puno radno vrijeme (voditelj projekta 70%, trener 30%) te jedna osoba na radno mjesto suradnika na projektu na pola radnog vremena. Sudjelovanjem u projektima koji se ne odnose samo na poljoprivredu i ruralni razvoj, već i na socijalne teme LAG ADRION potvrđuje činjenicu da je jedan od najuspješnijih LAG-ova u RH", pohvalila se Dragica Vranješ.

Podsjetimo se, tijekom prošle godine na projektima kojima je LAG sudjelovao kao prijavitelj ili partner, odnosno pomogao pri prijavi, zaposlilo se 86 osoba. U ovoj godini do sada je posao našlo 17 osoba, a uzmemo li u obzir da godina još nije gotova, u LAG-u vjeruju da će se taj broj dodatno povećati.


Tagovi

LAG Adrion Turizam po mjeri Dragica Vranješ


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]