Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplate
  • 19.01.2023. 16:30

Idući tjedan kreće isplata potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata

Na sastanku s predstavnicima sektora ribarstva i akvakulture ministrica poljoprivrede Marija Vučković je, između ostalog, govorila i o isplatama.

Foto: Depositphotos/zestmarina
  • 43.051
  • 2.192
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković jučer je najavila da idući tjedan kreću isplate kompenzacije za dodatne troškove i izgubljene prihode zbog velikog rasta cijena energenata.

Kazala je to na nedavno održanom sastanku s predstavnicima sektora ribarstva i akvakulture udruženih pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori. Glavne teme bile su aktualno stanje na tržištu i problematika otežanih uvjeta poslovanja zbog povećanih troškova te novo financijsko programsko razdoblje.

Sudionici sastanka ustvrdili su kako se u kontekstu povećanih cijena proizvodnje suočavaju s otežanim uvjetima poslovanja.

Što donosi program državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata?

Unatoč zahtjevnim okolnostima čulo se da su opći pokazatelji pozitivni. Hrvatska bilježi kontinuiran trend rasta akvakulture, za čak 62 posto u količini i 53 posto u vrijednosti u odnosu na 2016., kao i pozitivan trend u vanjskotrgovinskoj bilanci proizvoda ribarstva već niz godina.

Do sada je iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo isplaćeno više od 213 milijuna eura, a novi odobreni Operativni program za ribarstvo i akvakulturu, vrijedan 348 milijuna eura, osigurat će kontinuitet i dati novi zamah razvoju sektora ribarstva i akvakulture. Financijska omotnica koja je i Hrvatskoj na raspolaganju kroz novi Europski fond za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu sedma je po veličini prema iznosu sredstava, od ukupno 26 država članica, a ove je godine Vlada donijela i 666,5 milijuna kuna vrijedan Nacionalni plan razvoja akvakulture do 2027. godine.


Tagovi

Marija Vučković Isplate Ribarstvo Akvakultura Sastanak Potpore


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]