Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 03.07.2020. 15:45

Isplaćene izvanredne mjere stočarima, u Stonu uručeni ugovori iz Programa ruralnog razvoja

Poljoprivrednicima isplaćene izvanredne mjere pomoći vrijedne 9 milijuna kuna, a ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Stonu je uručila ugovore u vrijednosti 7,3 milijuna kuna.

Foto: Jumpstory
  • 1.488
  • 113
  • 0

Privremene izvanredne mjere pomoći za proizvođače tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom COVID-19 te za subjekte koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara danas su isplaćene na račune gotovo 600 poljoprivrednika. 

Sve infomacije o isplati možete pronaći ovdje.

“Cilj ovih mjera je utovljenu junad, utovljene svinje i janjad koji su svojom dobi i tjelesnim težinama prešli optimalne tržne standarde zbrinuti (zaklati) u subjektima koji posluju u odobrenim objektima za klanje, papkara (klaonicama) te tako utjecati na nesmetanu kontinuiranost proizvodnje na farmama goveda, svinja i ovaca u Republici Hrvatskoj”, navode iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

U Stonu uručeni ugovori u vrijednosti 7,3 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, pak, uručila je u Stonu 16 ugovora u vrijednosti od 1,8 milijuna kuna u sklopu Programa ruralnog razvoja i 6 Odluka o dodjeli sredstava s odobrenim iznosom potpore od 5,5 milijuna kuna iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. 

"U 2016. godini potrošnja sredstava iz EU fondova iznosila je 3%, a u svibnju ove godine isplate su na 57%. Ugovoreno je više od 80% ukupno raspoloživih sredstava iz Programa ruralnog razvoja, što ga čini najuspješnijim programom koji se financira iz EU fondova, a ugovaranje i isplate se ubrzano nastavljaju. Pred nama su i dodjele sredstava uslijed provedbe mjere pomoći poljoprivrednicima uslijed pandemije COVID-19, koja iznosi nešto više od 360 milijuna kuna, uz mjere pomoći koje su već u provedbi te ukupno vrijede gotovo 500 milijuna kuna.

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja pratiti stanje u sektorima te će na sve nastale poremećaje utjecati osiguranjem potrebnih sredstava i donošenjem novih mjera za ublažavanje posljedica problema u poslovanju uzrokovanih pandemijom“, naglašava Vučković.

Na adrese poljoprivrednika poslano novih 130 ugovora vrijednih više od 45 milijuna kuna

Podsjećamo, samo dan ranije na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslano je 130 novih ugovora u sklopu Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpore Isplata Stočari Ribarstvo Ruralni razvoj


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]