Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvanredna potpora
  • 15.10.2020. 12:00

Izvanredna potpora: EK odobrila 2,5 milijuna eura za stočarstvo

Europska komisija je odobrila izvanrednu potporu za pomoć stočarima koji se nose s nedostatkom likvidnosti zbog koronakrize.

Foto: Bigstock/grigorenko
  • 1.594
  • 440
  • 0

Europska komisija odobrila je malteški program vrijedan 2,5 milijuna eura za podršku uzgajivačima životinja pogođenim izbijanjem koronavirusa.

Shema je odobrena u skladu s Privremenim okvirom državnih potpora, a prema njoj javna će se podrška pružati u obliku izvanredne potpore. Njena je svrha pomoći stočarima da se nose s nelikvidnošću uzrokovanom izbijanjem pandemije, a koja je, između ostalog, rezultat zaustavljanja ugostiteljskog sektora.

Ulaganje u svinjogojstvo: Otvorena dva nova savjetovanja za podmjeru 4.1

Pomoć neće premašiti 100.000 eura po tvrtki koja djeluje u primarnom poljoprivrednom sektoru, predviđeno je Privremenim okvirom.

Također, zaključeno je da je mjera potrebna, primjerena i razmjerna kako bi se otklonili ozbiljni poremećaji u gospodarstvu država članice, u skladu s člankom 107. stavkom 3. točkom (b) UFEU-a i uvjetima utvrđenim u Privremenom okviru. 

Podsjećamo, pojedine su države članice od Europske komisije zatražile dodatne potpore kako bi financirale poljoprivredne proizvođače koji su najteže pogođeni koronakrizom.

Odobrene dodatne potpore poljoprivrednim proizvođačima u tri zemlje EU

Tako su sredstva odobrena Belgiji za pomoć sektoru krumpira, Italiji za destilaciju vina i Litvi za mala i mikro poduzeća.

Više informacija o Privremenom okviru i drugim radnjama koje je Komisija poduzela radi rješavanja ekonomskog utjecaja pandemije koronavirusa možete pronaći ovdje


Tagovi

Europska komisija Izvanredna potpora Koronakriza Stočarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]