Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo turizma
  • 08.08.2018. 16:30

Javite se, na raspolaganju je 25 milijuna bespovratnih kuna za razvoj javne turističke infrastrukture

Programom će se, između ostalog, sufinancirati projekti uređenja morskih i ostalih plaža, izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema...

Foto: Pixabay/Uki_71
  • 408
  • 27
  • 0

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini namijenjen javnom sektoru – jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za koji je osigurano 25 milijuna kuna. 

"Ulaganjem u javnu turističku infrastrukturu stvaramo novu atrakcijsku osnovu i nove motive dolaska gostiju. Osigurali smo 25 milijuna kuna za javni turistički sektor“. istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli, navodi se u priopćenju.

Programom će se sufinancirati projekti uređenja morskih i ostalih plaža, nastavak izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili adaptacije centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema (sukladno projektu "Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“), javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma (uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta), uređenje i opremanje javnih zahoda na područjima velike koncentracije turističkog prometa te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta i žičare.  

"Ministarstvo turizma sufinancirat će do 80 posto, odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Maksimalni iznos sufinanciranja će ovisiti o indeksu razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave – tako će I. i II. skupina razvijenosti jedinica područne (regionalne) samouprave i I., II., III. i IV. skupina razvijenosti jedinica lokalne samouprave imati pravo na sufinanciranje projekata u iznosu do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova, a ostale skupine do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova. 

Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200.000 kn, a maksimalni iznos potpore iznosi 800.000 kn. Za sufinanciranje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara iznos se kreće od minimalno 100.000 kn do maksimalno 800.000 kn potpore. Sukladno projektu Vlade RH "Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“, Ministarstvo turizma sufinancira i izgradnju, dogradnju, rekonstrukciji ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema s minimalno 100.000 kn, a maksimalno 800.000 kn.

Ministarstvo turizma i ove godine će sufinancirati uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta s minimalno 100.000 kn, a maksimalno 300.000 kn po projektu. Nadalje, od ove godine će se sufinancirati uređenja i opremanja javnih zahoda (maksimalno do 300.000 kn tj. do 80 posto odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova) te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta (minimalnim iznosom sufinanciranja od 100.000 kn te maksimalnim iznosom do 700.000 kn) i izrada projektno-tehničke dokumentacije za žičare s minimalno 100.000 kn, a maksimalno 700.000 kn po projektu", pojašnjavaju. 

Javni poziv otvoren je do 21. rujna 2018. godine. Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce objavljeno je na službenim web stranicama Ministarstva turizma, gdje će biti objavljeni i rezultati javnog poziva. 


Izvori

Ministarstvo turizma


Tagovi

Ministarstvo turizma Gari Cappelli Natječaj Bespovratna sredstva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.