Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodjela plastenika
  • 14.05.2021. 14:15
  • Zvornička regija, Republika Srpska, Bratunac

Javni poziv: Dodjela 20 plastenika sa opremom za proizvodnju povrća i jagoda

Svi proizvođači kojima budu dodjeljeni objekti, u obavezi su da prisustvuju edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje i uzgoja jagoda. Krajnji rok za prijavljivanje je 24. maj 2021. godine.

Foto: Jelena Gajić Đokić
  • 1.272
  • 219
  • 0

Danas je opština Bratunac raspisala Javni poziv za dodjelu 20 plastenika, a površina svakog od njih je 100 metara kvadratnih. Pored toga, takođe će se dijeliti i prateća oprema i 20 paketa neophodnog repromaterijala, za proizvodnju jagoda. Obaveza svih onih koji namjeravaju da konkurišu na ovaj poziv je da sufinansiraju nabavku u visini od 20 odsto od ukupne vrijednosti, stoji u zvaničnom saopštenju pomenute opštine. 

Konkurs je raspisan na osnovu ciljeva definisanih u Strategiji razvoja pomenute lokalne samouprave, kada je riječ o poljoprivredi, a na osnovu Sporazuma potpisanog između opštine Bratunac i švajcarskog Karitasa, o realizaciji projekta pod nazivom "Diverzifikacija proizvodnje - plastenička proizvodnja povrća i uzgoj jagode".

Kompletan tekst Javnog poziva možete naći u dokumentu ispod teksta

Prioritet prilikom prijavljivanja imaju socijalno i materijalno ugrožene, kao i mlade osobe sa područja ove opštine. Pri tom, obavezno je da su nezaposleni, da posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili da je ono u vlasništvu članova uže porodice, a takođe dolazi u obzir i tlo uzeto pod zakup, koje bi trebalo da se nalazi u neposrednoj blizini mjesta stanovanja. 

Potencijalni korisnici plastenika moraju biti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, za šta je potrebno priložiti ovjerenu izjavu. Takođe, parcela na kojoj će se odvijati proizvodnja obavezno je da ima mogućnosti navodnjavanja. Svi proizvođači kojima budu dodjeljeni objekti, u obavezi su da prisustvuju edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje i uzgoja jagoda. 

Kako se prijaviti ?

Od dokumentacije, obavezno je priložiti ovjerenu kopiju lične karte, prijavni obrazac na Javni poziv, dokaz o nezaposlenosti kandidata, kao i posjedovni list ili Ugovor o zakupu, kako bi se utvrdilo vlasništvo ili posjed nad parcelom. Pored navednih uslova, neophodno je još priložiti i ovjerenu izjavu podnosioca zahtjeva da će sufinansirati 20 procenata od nabavne cijene plastenika, zajedno sa pratećom opremom i repromaterijalom za podizanje zasada jagode. Takođe, korisnici treba da dostave i potvrdu o registrovanom gazdinstvu (iz APIF-a) ili alternativno, izjavu da će ukoliko ispunjavaju sve zahtjeve za dodjelu objekata, registrovati svoje poljoprivredno gazdinstvo. 

Krajnji rok za prijavljivanje je 24. maj 2021. godine, do 15 sati, a obrasci zahtjeva mogu se preuzeti u Šalter sali opštine Bratunac i zajedno sa potrebnom dokumentacijom predati u zatvorenoj koverti, sa naznakom "Javni poziv za dodjelu plastenika/repromaterijala za podizanje zasada jagode". Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Raspodjela plastenika planirana je u mjesecu julu dok će se sadni materijal za proizvodnju u zatvorenom dijeliti na proljeće iduće godine. Sadnice jagoda i prateći repormaterijal biće podijeljeni u avgustu 2020. godine. 


Dokumenti


Tagovi

Dodjela plastenika Poljoprivredno zemljište Proizvodnja povrća Uzgoj jagode Mogućnost navodnjavanja Repromaterijal Sadni materijal


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.