Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jedinstveni zahtjev
  • 19.06.2020. 18:20

Jedinstveni zahtjev za potporu podnijelo gotovo 108.000 poljoprivrednika

Poljoprivrednici koji Jedinstveni zahtjev nisu predali u roku, još imaju mogućnost podnošenja, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: JumpStory
  • 4.330
  • 299
  • 0

Gotovo 108 tisuća jedinstvenih zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu, zaprimila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

"Broj zahtjeva pokazuje odličan odaziv poljoprivrednika, bez obzira na pojavu bolesti COVID-19 i sve otežane okolnosti tijekom pandemije", priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako dodaju, 15. lipnja 2020. godine istekao je rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za 2020. godinu, a u tijeku je rok za izmjene i dopune zahtjeva koji traje do 30. lipnja 2020. godine. Poljoprivrednici koji nisu podnijeli Jedinstveni zahtjev u roku, mogu ga popuniti i podnijeti u roku za zakašnjele zahtjeve, najkasnije do 10. srpnja 2020. godine.

Također, mogu elektronički popunjen i vlastoručno potpisan jedinstveni zahtjev dostaviti neposredno ili poštom podružnici Agencije za plaćanja u kojoj su upisani u Upisnik poljoprivrednika, kao i do sada. Od ove godine mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije te ga, ukoliko posjeduju ePI (e-poljoprivrednu iskaznicu), potpisati i dostaviti elektroničkim putem.

"Oni koji još ne posjeduju ePI, mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije te ga dostaviti elektroničkim putem bez potpisa uz upisivanje OIB-a nositelja/odgovorne osobe, a potpisani primjerak zahtjeva dostavit će naknadno u podružnice Agencije za plaćanja", zaključuju iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Jedinstveni zahtjev Izravne potpore IAKS mjere APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]