Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpora
  • 05.10.2022. 08:50

Jeste li provjerili račun? Isplaćeno je 67,5 milijuna kuna izvanredne potpore za tri sektora

Cilj je ublažiti posljedice porasta cijena stočne hrane i energenata te omogućiti nastavak primarne proizvodnje u odabranim sektorima stočarstva, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Martina Pavlović
  • 21.412
  • 1.142
  • 0

Prošloga tjedna isplaćeno je 67,5 milijuna kuna korisnicima u sektorima mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva, objavilo je Ministastvo poljoprivrede. 

Riječ je o sredstvima iz Programa izvanrednih mjera za prilagodbu proizvođačima u sektorima mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva. Izvanrednu potporu primilo je više od 4.000 korisnika za ukupno više od 7.300.000 grla/kljunova.

Kako pojašnjavaju, poremećaji na globalnom i europskom tržištu imaju snažan utjecaj na povećanje većine proizvodnih troškova u poljoprivredi. Primarnim poljoprivrednim proizvođačima ulazni troškovi rastu do neodrživih razina, a kao posebno osjetljivi u sektoru stočarstva izdvojeni su sektori mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva.

Stoga je cilj dodjelom izvanredne potpore cilj je ublažiti posljedice porasta cijena stočne hrane i energenata te omogućiti nastavak primarne proizvodnje u odabranim sektorima,

"A čime će se izravno pridonijeti sigurnosti opskrbe stanovništva mlijekom, svinjskim mesom, mesom peradi i jajima", stoji u objavi. 
 


Povezane stočne vrste

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Izvanredna potpora Stočarstvo Mliječno govedarstvo Svinjogojstvo Peradarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]