Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 28.04.2021. 12:00

Kraljevo: Za podsticaje u poljoprivredi - 65 miliona dinara

Najviše je izdvojeno za regresiranje premije osiguranja - 27 miliona u okviru mere ruralnog razvoja, a maksimalni iznos po korisniku može biti do 350.000 dinara.

Foto: Bigstock/MartinFredy
  • 194
  • 11
  • 0

Za podsticaj poljoprivrednicima opštine Kraljevo iz gradskog budžeta za 2021. godinu izdvojeno je ukupno 65 miliona dinara. Svi zaintersovani proizvođači, a koji su nosioci registrovanih gazdinstava u aktivnom statusu moći će do 26. maja da konkurišu za ova sredstva.

Za ulaganje u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava Kraljevo daje 30, odnosno 45 odsto podsticaja (za područja sa otežanim uslovima rada), najviše u iznosu od 200.000 dinara. Ukupno za ovu meru, opredeljeno je 23,9 miliona dinara.

Najviše je izdvojeno za regresiranje premije osiguranja - 27 miliona u okviru mere ruralnog razvoja, a maksimalni iznos po korisniku može biti do 350.000 dinara.

Planirana sredstva za direktna plaćanja su devet miliona dinara. Za sprovođenje odgajivačkih programa radi ostvarivanja odgajivačkih ciljeva u stočarstvu izdvojeno je 250.000 dinara. Za podsticaje za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju - jedan milion.

Detaljnije o budžetu za poljoprivredu Kraljeva možete pogledati putem ovog linka

Na području ovog grada u ruralnim oblastima živi 47 odsto stanovništva, dok je udeo u poljoprivrednom zemljištu 47,4 odsto. Najviše je površina pod oranicama i pašnjacima (po 23.000 ha). Prema popisu iz 2012. godine, Kraljevo ima 23.400 goveda i čak 11.500 košnica.

Najveći broj gazdinstava 77,3 odsto su gazdinatsva sa jednim ili dva člana ili stalno zaposlena koja obavljaju poljoprivrednu aktivnost. Od ukupnog broja članova ili stalno zaposlenih 44 odsto su žene.


Tagovi

Subvencije Budžet za poljoprivredu Kraljevo Premija osiguranja Fizička imovina gazdinstva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...