Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna pomoć
  • 14.09.2017. 16:30

Mađarskim OPG-ima u RH 15 tisuća eura pomoći

Još ove godine pripadnici mađarske nacionalne manjine od mađarske vladine agencije moći će dobiti do 15 tisuća eura pomoći pri kupnji opreme i sličnih ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Slčni programi uspješno se provode u Vojvodini i Ukrajini.

  • 1.478
  • 61
  • 0

Osječki ured Mađarske nacionalne trgovačke agencije u suradnji s HGK Županijskom komorom Osijek i Generalnim konuzatom Mađarske u Osijeku, odnosno Antoniom De Blasio, generalnim konzulom, održali su gospodarski forum i B2B razgovore za mađarske i hrvatske tvrtke koje se bave proizvodnjom i prometom poljoprivrednih strojeva, mehanizacije, alata te druge poljoprivredne opreme. Od hrvatskih tvrtki sudjelovali su OLT d.d. u stečaju, Metalac d.o.o. Našice i, Pšeno d.o.o. Osijek AgroPMD d.o.o. iz Osijeka

Cilj foruma bio je predstaviti program mađarske vlade kojim će se, putem natječaja, pripadnicima mađarske zajednice u Hrvatskoj dati potpora za unaprjeđivanje gospodarskih aktivnosti. Prema riječima Skapinyecz Péter, direktora Srednjoeuropske trgovačke razvojne mreže i Zorica Paliž-Toth, voditeljice ureda u Osijeku, sredstva potpore će, između ostaloga, biti namijenjena nabavci strojeva i opreme za poljoprivrednu proizvodnju, te je jedan od ciljeva foruma i pronalaženje modela za suradnju mađarskih i hrvatskih tvrtki u sklopu ovog programa.

Istaknuto je na forumu da će već ovih dana doći do raspisa prvog poziva, tako da se očekuje dodjela sredstava u iznosu od 15 tisuća eura već i ove godine. Naime, potrebno je sudjelovanje s najmanje 25 udjela, tako da se s uloženih pet tisuća eura dobiva bespovratnih 15 tisuća eura. Moguća su i veća ulaganja, ali maksimalnih iznos potpore ostaje isti.


Fotoprilog


Tagovi

Mađarska Vlada Antonio de Blasio Zorica Paliž HGK


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.