Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove mjere
  • 02.02.2022. 10:30

Ministarstvo najavilo nove mjere sprječavanja šteta od divljači na usjevima

Obrada prijava za Natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. godini je još uvijek u tijeku.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 1.632
  • 218
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je da i u 2022. nastavlja s mjerama pomoći za smanjivanje šteta na usjevima prouzročenih od divljači.

Naime, najavili su da će uskoro objaviti natječaje za sufinanciranje premije police osiguranja. Kako navode u priopćenju, o tome će javnost biti pravodobno obaviještena putem mrežne stranice i odgovarajućih glasila.

Obrada prijava još traje

Također, u razdoblju od 6. prosinca do 31. prosinca 2021. proveden je i Natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. godini.

Kako podsjećaju, on je bio  ukupno planirane vrijednosti od 6 milijuna kuna uz mogućnost povećanja, uz intenzitet sufinanciranja do 70 posto prihvatljive premije osiguranja. Na natječaj se javilo 13 prijavitelja, a obrada prijava još je u tijeku.

Raspisan natječaj: Šest milijuna kuna za osiguranje usjeva od divljači

S istim ciljem u studenom 2021. su raspisali natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža), koji je bio otvoren do 20. prosinca 2021. Najveći iznos potpore po korisniku bio je do 50.000 kuna, a dobila su ju 103 korisnika.


Tagovi

Divljač Štete Natječaji Ministarstvo poljoprivrede Police osiguranja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.