Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 21
  • 04.03.2021. 13:30

Mjera 21 u javnom savjetovanju, 200 milijuna kuna za poljoprivrednike i MSP-ove

Glavni cilj izvanredne privremene potpore je ublažavanje posljedica pandemije Covid-19 te osiguravanje likvidnosti poljoprivrednika odnosno MSP-ova.

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.207
  • 253
  • 0

Objavljena su savjetovanja na temu  Nacrt Natječaja za provedbu mjere 21 "Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19", obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Svrha oba Natječaja je dodjela potpore onima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19 i  koji ispunjavaju uvjete iz podtočke 2.3. ovoga Natječaja, a glavni cilj je ublažavanje posljedica pandemije COVID-19 te osiguravanje likvidnosti poljoprivrednika odnosno MSP-ova.

Što se tiče poljoprivrednika, prihvatljivi korisnici su oni koji se bave biljnom i stočarskom proizvodnjom te uzgojem gljiva i ispunjavaju uvjete iz točke 2. ovoga Natječaja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 100.000.000 kuna dok je maksimalni iznos 52.913,70, ali ne više od stvarnog iznosa smanjenja primitaka ili smanjenja prihoda.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

S druge strane, kada je riječ o MSP-ovima, prihvatljivi korisnici su oni u sektorima maslina i maslinovog ulja, vina, mlijeka, mesa, voća, povrća,  aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, stočne hrane, gljiva te pakiranja jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda koji ispunjavaju uvjete iz točke 2. ovoga Natječaja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju isti je kao i kod poljoprivrednika, 100.000.000,00 kuna dok je maksimalni iznos potpore 377.955,00 kuna, ali ne više od stvarnog iznosa smanjenja primitaka ili smanjenja prihoda.

Više o savjetovanju potražite ovdje.

Oba savjetovanja otvorena su do 18. ožujka 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Mjera 21 Poljoprivrednici MSP-ovi Prihvatljivi korisnici


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.