Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaji
  • 30.12.2021. 08:30

Mjera 4: Objavljena tri nova natječaja vrijedna 409 milijuna kuna

Potpore se odnose na ulaganja u tov svinja, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva te korištenje obnovljivih izvora energije.

Foto: Depositphotos/Stramyk
  • 2.736
  • 142
  • 2

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je tri natječaja za provedbu Podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, čija ukupna vrijednost raspoloživih sredstava javne potpore iznosi gotovo 409 milijuna kuna. 

Kako su objavili, odnose se na ulaganja u tov svinja, potpore za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te potpore za korištenje obnovljivih izvora energije.

Tako se tip operacije 4.1.1 odnosi na restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i to za ulaganja u tov svinja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za natječaj za taj tip operacije je 200 milijuna kuna. Od toga je 120 milijuna kuna namijenjeno za ulaganja u tov svinja, za mikro, male i srednje korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 8.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije) te 80 milijuna kuna za velike korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR SO).

Detaljnije informacije o ovom tipu operacije pronađite ovdje

Drugi objavljen natječaj odnosi se na tip operacije 4.1.2, odnosno na zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš. A raspoloživa sredstava javne potpore za to iznose 67 milijuna kuna. Više informacija o ovom tipu operacije potražite na ovom linku.

Treći natječaj se odnosi na tip operacije 4.1.3 u čijem je fokusu korištenje obnovljivih izvora energije. Za to je na raspolaganju 141.865.200 kuna, a više informacija imate ovdje

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu za sva tri natječaja je od 1. ožujka 2022. godine od 12:00 sati do 27. travnja 2022. godine do 12:00 sati, napominju iz APPRRR-a.


Tagovi

Natječaj APPRRR Podmjera 4.1. 4.1.1 4.1.2 4.1.3 Stajnjak Tov svinja Energija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.