Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 01.01.2022. 12:00
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Mladi poljoprivrednici najistočnije županije ulažu u stočarstvo

Potpisani su ugovori o dodjeli potpore male vrijednosti u poljoprivredi u ukupnom iznosu od 500 tisuća kuna.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 837
  • 40
  • 0

"Kupit ću matično stado il de France ovaca, jer je na njima veća zarada u odnosu na uzgoj običnih", kazao je Dario Novoselac iz Strošinaca govoreći za Osječku televiziju na što će potrošiti potporu koju je dobio od Vukovarskoj-srijemske županije.

Ovaj je mladić stalno zaposlen u Šumariji, no odlučio se baviti i poljoprivredom. "Ne vidim se samo s plaćom iz firme, volim zaraditi što više", pojasnio je rekavši da se na to odlučio i zbog ljubavi prema životinjama. Ima i dva konja, svinje, kokoši, guske pure, a kako kaže nije mu teško prije posla ustati i nahraniti ih.

Uz njega, novac je dobilo još 20 poljoprivrednika te županije, a jedan od njih je i Zvonimir Brčić iz Vrbanje koji planira kupiti nazimice. "Moj otac ima klaonicu. U tom sam poslu i želim nastaviti s njim", kazao je ovaj mladi poljoprivrednik koji je na natječaju dobio 25 tisuća kuna.

Naime, Ugovore o dodjeli potpore male vrijednosti u poljoprivredi u ukupnom iznosu od 500 tisuća kuna vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potpisao je s poljoprivrednicima. A dodijeljene su one u iznosu od 2.000 do 25.000 kuna i to temeljem Uredbe de minimis u sklopu Programa potpora poljoprivredi.

Odnose se na promociju i uvođenje profitabilnijeg načina proizvodnje. Potpore za mlade poljoprivrednike, unapređenje genetskog potencijala u stočarstvu te sufinanciranje analize tla za višegodišnje nasade i povrtlarstvo.

"Pozivam poljoprivrednike da iduće godine gledaju prema županiji, a sredstva će biti izdašnija", obećao je župan dodavši da će u tom fokusu biti i navodnjavanje.

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Potpore Vukovarsko-srijemska županije Mladi poljoprivrednici Ugovori Dario Novoselac Zvonimir Brčić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com