Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 3
  • 26.12.2020. 15:00

Nacrt natječaja za provedbu mjere 3 u javnom savjetovanju

Svrha Natječaja je podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu.

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 174
  • 55
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje na temu Nacrt natječaja za provedbu Mjere 3. Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode, Podmjere 3.1. Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete, tip operacije 3.1.1 Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Svrha Natječaja je, kako pojašnjavaju, podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu.

Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika koji prvi put ulaze ili najdulje 5 godina sudjeluju u:

  • sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčeno tradicionalne specijalitete te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu ili
  • nacionalnom sustavu kvalitete ili
  • sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje (uključujući ekološke pčelare) pod uvjetom da nisu korisnici Mjere 11. Ekološki uzgoj iz Programa (odnosno da nisu podnijeli jedinstveni zahtjev za potporu za Mjeru 11.), osim kategorije ekoloških prerađivača koji mogu istovremeno biti korisnici ove mjere iz Programa i tipa operacije 3.1.1.

Savjetovanje možete pronaći ovdje.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava Natječaja je 8.500.000 kuna.

"Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000 eura po korisniku , odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje po korisniku u protuvrijednosti u kunama“, navode iz Ministarstva.

Intenzitet javne potpore je do 100 %, od čega Europska unija sudjeluje s 85%, a Republika Hrvatska s 15%.

Savjetovanje je otvoreno do 15. siječnja 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Tip operacije 3.1.1 Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi Ministarstvo poljoprivrede Mjera 3


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo