Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendiranje
  • 26.11.2020. 16:30

Nastavlja se stipendiranje studenata biotehničkih znanosti u Slavoniji

Bespovratna sredstva dodjeljuju se studentima viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u poljima agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 144
  • 19
  • 0

Na području pet slavonskih županija nastavit će se stipendirati studenti biotehničkih znanosti.

Kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede, anekse Sporazuma o suradnji s dekanima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, Veleučilišta u Požegi te privremenim rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu, potpisala je danas ministrica Marija Vučković

Ujedno je objavljen i javni poziv kojim su pozvana visoka učilišta da dostave podatke o iskazanom interesu studenata za korištenje sredstava stipendija za akademsku godinu 2020./2021.

Bespovratna sredstva studentima viših godina

Ovo je, podsjećaju, druga godina zaredom kako dodjeljuju bespovratna sredstva studentima viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u poljima agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma u iznosu od 10.000 kuna po studentu za akademsku godinu.

Pravo na dodjelu imaju redoviti i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija te 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih ili specijalističkih diplomskih stručnih studija koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija za studijski program iz biotehničkih znanosti.

Cilj je, između ostalog i ove mjere, navela je ministrica, zadržati mlade na selu i njihov interes u sektoru te na taj način promijeniti strukturu poljoprivrednih gospodarstava i modernizirati ovu proizvodnju.

10 tisuća kuna stipendije za studente Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek

"Da bi to bilo moguće, moramo stimulirati mlade da se obrazuju te ulažu svoje vrijeme, znanje i entuzijazam u zemlju te time u rast i razvoj hrvatske poljoprivrede. Ovo je jedan od načina na koji direktno osiguravamo sredstva za nesmetano studiranje i stjecanje znanja“, istaknula. 

Potpora u trajanju od četiri akademske godine, koja je započela 2019./2020., dodijelila se za 843 studenta u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna kuna. Stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti dio je Razvojnog sporazuma "Slavonija, Baranja i Srijem". 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Stipendije Studenti Ministarstvo poljoprivrede Visoka učilišta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]