Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saopćenje
  • 28.02.2023. 15:25

(Ne)opravdani hvalospjev o rekordu: Isplaćeni poticaji u RS za 2022.

Ovim isplatama su u rekordnom roku isplaćeni svi podsticaji iz prethodne godine, saopćili su iz resornog ministarstva. No, red je bio provjeriti ove navode!

Foto: Depositphotos/Ratikova
  • 102
  • 11
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, s današnjim danom je isplatilo sve poticaje za 2022. godinu. Po raznim osnovama, danas je isplaćeno ukupno 5.075.665 KM. 

Posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS uplaćeni su poticaji za sistem krava-tele za prošlu godinu, premija za soju i uljanu repicu, premija za sjemenski materijal, te za zašitu zdravlja biljaka i životinja. Također, isplaćeni su svi preostali poticaji za pravna lica: premija za voće, priplodne krmače i nazimice, tov junadi i brojlera, premija za ovce i koze i premija za duvan, te premija za organsku proizvodnju.

"Ovim isplatama su u rekordnom roku isplaćeni svi podsticaji iz prethodne godine", saopćili su iz resornog ministarstva. No, red je bio provjeriti ove navode, pa se tako ispostavilo da nije riječ o reklordu, jer su lani ove obaveze izvršene već 15. februara.

Naime, na stranici Agencije za agrarna plaćanja, stoji: "Zaključno sa 15.02.2022. isplaćene su sve obaveze po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 74.999.538,53 KM."


Tagovi

Poticaji Poljoprivreda Agencija za agrarna plaćanja RS Rekord Ministarstvo poljoprivrede RS


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !