Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 17
  • 27.10.2022. 09:00

Niste sigurni što priložiti uz zahtjev za mjeru 17? APPRRR objavila primjer dokumentacije

Uz obavijest da prilikom podnošenja Zahtjeva za isplatu potpore korisnici Agenciji za plaćanja u AGRONET učitavaju uz ostalu dokumentaciju i Policu osiguranja, objavili su i primjere

Foto: Depositphotos/photography33
  • 2.432
  • 104
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ponovo je izdala važnu napomenu korisnicima mjere 17.

Ovog puta su uz obavijest da prilikom podnošenja Zahtjeva za isplatu potpore korisnici Agenciji za plaćanja u AGRONET učitavaju uz ostalu dokumentaciju i Policu osiguranja izdali i primjere dokumentacije.

Kako navode, treba učitati ispunjenu i potpisanu Izjavu korisnika o načinu utvrđivanja vrijednosti poljoprivredne proizvodnje osigurane na polici osiguranja za koju se traži sufinanciranje iz mjere 17 uz pripadajuću dokumentaciju, i to isključivo uz police osiguranja koje pokrivaju životinjsku proizvodnju i proizvodnju maslina.

Podnosite zahtjev za isplatu iz mjere 17? APPRRR ima važnu napomenu

Sukladno uvjetima natječaja polica osiguranja mora biti potpisana i ovjerena od strane osiguravatelja i korisnika, te osim općih uvjeta trebaju biti jasno naznačeni sljedeći podaci: ugovorena prosječna vrijednost poljoprivredne proizvodnje prema točki 3. ovoga Natječaja.

Izračun vrijednosti poljoprivredne proizvodnje potkrijepiti dokumentacijom iz točke 3.1., odnosno ako isto nije primjenjivo dostaviti dokumentaciju iz točke 3.2. ovog Natječaja, a u kojoj je jasno navedeno temeljem čega je vrijednost poljoprivredne proizvodnje iskazana na polici.

Pritom, točka 3.1. je prosječna vrijednost poljoprivredne proizvodnje koja se utvrđuje prema vrijednostima zabilježenim u knjigovodstvenim izvještajima korisnika u trogodišnjem razdoblju koje prethodi godini osiguranja ili kao prosječna vrijednost trogodišnje proizvodnje u proteklom petogodišnjom razdoblju, ne uzimajući u obzir najveću i najmanju vrijednost.

Točka 3.2. podrazumijeva da ako korisnik ne može dokazati prosječnu vrijednost poljoprivredne proizvodnje, ista se može utvrditi prema važećim vrijednostima koje se koriste u verifikaciji šteta prema propisima kojima se uređuje područje procjene šteta od prirodnih nepogoda ili vrijednostima navedenim u drugim relevantnim registrima ili evidencijama što ih vodi Ministarstvo ili ustanove u poljoprivredi.

Naglašavaju i da je dokumentacija iz stavaka 1. i 2. ove točke sastavni dio zahtjeva za isplatu potpore.

"Svim korisnicima koji nisu učitali ovu izjavu i prateću dokumentaciju bit će poslan zahtjev za dopunu/obrazloženje sukladno odredbama Natječaja", navode iz Agencije.

Primjere izjave korisnika o načinu utvrđivanja vrijednosti poljoprivredne proizvodnje osigurane na polici osiguranja kao i primjer osigurane proizvodnje pronađite u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Mjera 17 Primjeri Dokumentacija APPRRR


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]