Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 28.12.2021. 12:00

Novih 100 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je trinaesti Natječaj za provedbu podmjere 5.2.

Foto: Goran Gazdek
  • 3.674
  • 241
  • 2

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 13. Natječaj za provedbu podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima" tipa operacije 5.2.1 "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala".

"Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 100 milijuna kuna, a intenzitet javne potpore je 100 posto", navode iz Agencije.

Detaljnije informacije pronađite ovdje.

Kako pojašnjavaju, svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 12:00 sati 28. siječnja do 12:00 sati 28. ožujka 2022. godine, napominju iz APPRRR-a.

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je, pak, da je na već provedenim natječajima za istu svrhu pristigla 171 prijava i zatražena vrijednost potpore veća od 76 milijuna kuna.

Do sada je izdano više od 50 odluka o dodjeli potpore te započeto s isplatama sredstava, pri čemu je, kažu, primjetan porast projekata koji uključuju obnovu gospodarskih objekata.  

"Natječaje za financiranje obnove poljoprivrednih potencijala objavljivat ćemo dokle god će biti interesa i potrebe poljoprivrednika za takvim tipom potpore", naglašavaju iz Ministarstva. 


Tagovi

APPRRR Natječaj Obnova Potres 5.2.1. Mjera 5


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]