Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugovori
  • 28.02.2023. 13:30
  • Sisačko-moslavačka, Glina

Novih 1,78 milijuna eura potpore iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji

Gotovo 518 tisuća eura ići će isključivo u svrhu revitalizacije poljoprivredne proizvodnje na gospodarstvima uništenim u razornim potresima

Foto: G. Gazdek (arhiva)
  • 1.973
  • 137
  • 0

Jučer su u Glini uručeni novi ugovori iz Programa ruralnog razvoja vrijedni 1,78 milijuna eura korisnicima s područja Sisačko-moslavačke županije.

"Ovim će sredstvima poljoprivrednici ovog kraja, u najvećoj mjeri mala poljoprivredna gospodarstva, nabaviti nova grla životinja, dodatne hektare zemljišta, mehanizaciju te podići nove nasade i investirati u obnovljive izvore energije, a dodjeljujemo i potporu za važan projekt rekonstrukcije kulturnog centra u Općini Dvor", poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vuković.

Najvažnije je, dodaje, kako će od ukupnog iznosa potpore gotovo 518 tisuća eura ići isključivo u svrhu revitalizacije poljoprivredne proizvodnje na gospodarstvima uništenim u razornim potresima, a samo u tu svrhu do sada su donesene 173 odluke o dodjeli sredstava za obnovu.

Sredstva na raspolaganju dokle god ima interesa

Navela je i da Ministarstvo osigurava sredstva za obnovu stradalih poljoprivrednih objekata, stada i proizvodnih kapaciteta sve dok ima interesa poljoprivrednika, pa je tako u tijeku i podnošenje prijava na četvrti natječaj podmjere 5.2.1., u vrijednosti većoj 2,65 milijuna eura, kao i otvaranje novog natječaja.

Novih 2,6 milijuna eura za tip operacije 5.2.1

Uz otvaranje još jednog natječaja, najavljen je i dodatan angažman savjetnika ministarstva u pogledu pojedinačnih slučajeva, a u cilju maksimalnog iskorištavanja sredstava raspoloživih za obnovu poljoprivrednih potencijala.

Uskoro aktivacija zapuštenog zemljišta?

Također, najavljen je sastanak s predstavnicima nadležnih ministarstava te jedinica regionalne i lokalne samouprave s Hrvatskim šumama u cilju aktivacije zapuštenog poljoprivrednog zemljišta na području ove županije kojoj je dosad iz Programa ruralnog razvoja odobrena potpora u iznosu od 180,2 milijuna eura, od čega u Glini 12,7 milijuna eura potpore.


Tagovi

Marija Vučković Dodjela ugovora Glina Potres Potpore PRRH


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!