Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 18.01.2022. 16:30

Objavljen natječaj, 150 milijuna kuna za investicije u javno navodnjavanje

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150 milijuna kuna, a svrha natječaja je povećanje poljoprivrednih površina koje se mogu navodnjavati.

Foto: Depositphotos/branex
  • 614
  • 106
  • 2

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 4.3. "Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva", tipa operacije 4.3.1 "Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja".

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150 milijuna kuna, a svrha natječaja je povećanje poljoprivrednih površina koje se mogu navodnjavati, prvenstveno radi smanjenja negativnog učinka suša, osiguranja stabilnosti poljoprivredne proizvodnje i povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje.

"Prihvatljivi korisnici u ovom natječaju su jedinice područne (regionalne) samouprave", ističu iz APPRR-a. Dok su prihvatljivi projekti oni izgradnje cjelovitog sustava navodnjavanja u skladu s tehničkim rješenjima i građevinskom dozvolom (akumulacije, kanali, površinska i/ili podzemna drenaža kao elementi funkcionalne cjeline projekta, crpne stanice, cjevovodi, distribucijska mreža, nadzorno upravljački sustav i slično).

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 1. veljače 2022. godine od 12:00 sati do 28. veljače 2022. godine do 12:00 sati, napominju iz APPRRR-a.

Kako je otkrilo Ministarstvo poljoprivrede, dosad je u okviru operacije 4.3.1 "Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“ kroz 17 projekata ugovoren iznos potpore veći od 666 milijuna kuna. U okviru Strateškog plana ZPP 2023. – 2027. kroz intervenciju "Potpora za sustave javnog navodnjavanja“ planirana su sredstva u iznosu od 82,3 milijuna eura, sve, kažu, u cilju poboljšanja praksi koje doprinose prilagodbi i ublažavanju klimatskih promjena.


Tagovi

Natječaj APPRRR Podmjera 4.3. Tip operacije 4.3.1 Navodnjavanje Infrastruktura


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]