Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 4
  • 06.03.2022. 08:55

Objavljen natječaj - 150 milijuna kuna za sektor mliječnog govedarstva

Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći milijun eura.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.090
  • 137
  • 0

Objavljen je Natječaj podmjere 4.1. iz Programa ruralnog razvoja kojim se proizvođačima u sektoru mliječnog govedarstva stavilo na raspolaganje 150 milijuna kuna. 

Sredstva su namijenjena za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za životinje s izmuzištem u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kako navode, 90 milijuna kuna predviđeno je za mikro, male i srednje, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike. Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, kao i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad tih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda ili sektoru govedine.

Detealje natječaja pronađite ovdje

Rok za podnošenje zahtjeva i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja do 30. lipnja 2022. godine.


Tagovi

Mliječno govedarstvo Natječaj Potpore Mjera 4


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)