Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 5
  • 13.07.2021. 10:20

Objavljen novi natječaj: 120 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog zemljišta

Natječaj za tip operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Foto: Marinko Petković (arhiva)
  • 2.218
  • 115
  • 0

Novi, već 12. natječaj za provedbu podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“, objavila je danas, 13. srpnja, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Kako navode na svojoj stranici, svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22 ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca prošle godine kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120.000.000 kuna, a visina iznosi 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Natječaj i ostale detalje pogledajte ovdje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 13. srpnja do 13. rujna 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natječaj Mjera 5 Potres Obnova poljoprivrednog potencijala Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]