Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG Zapadna Slavonija
  • 18.12.2017. 18:00

Osigurali posao za 60 žena!

Provedbom projekta Lokalne akcijske grupe Zapadna Slavonija Želim napredovati aktivno u četiri općine u zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije zaposlit će se 60 žena koje će skrbiti o 270 starih i nemoćnih osoba!

Foto: arhiva LAG Zapadna Slavonija
  • 3.171
  • 220
  • 0

Nakon nekoliko godina napornog rada i ustrojavanja Lokalna akcijska grupa Zapadna Slavonija napokon je pred ostvarenjem dva velika projekata vrijedna više od 17 milijuna kuna. Prije nekoliko dana iz Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije Ministarstva rada i mirovinskog osiguranja tom LAG-u stigla je odluka o dodjeli 8.416.690,00 kuna za financiranju projekta "Želim napredovati aktivno".

"Prvi smo LAG u Hrvatskoj koji je dobio Odluku o financiranju projekta Želim napredovati aktivno. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal za 54 teže zapošljive žene i žene s nižom razinom obrazovanja i još šest koordinatora i voditelja, kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici i obrazovanje koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizike siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 270 krajnjih korisnika o kojima će te žene skrbiti.
Provedba će trajati 30 mjeseci, a aktivnosti će se provoditi na području općina Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška"
, ističe Marijana Vidić Poleto, voditeljice LAG-a Zapadna Slavonija.

LAG-ovi s prvim natječajima kreću u siječnju, prijavite se!

Radit će na programima pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Pedeset četiri žene će dobiti stalni posao na vrijeme od 24 mjeseca, a šest osoba na razdoblje od 30 mjeseci. U sklopu projekta nabavit će se i potrebna oprema i pomagala, a bitno je istaknuti da ih Općine u kojima se provode programi ne moraju financirati iz svojih proračuna.

Velik je to doprinos zapošljavanju žena starijih od pedeset godina na ovom krajnjem zapadnom dijelu naše županije koji je teško stradao u ratu. U ovom zajedničkom projektu četiriju općina bit će to velika pomoć za 270 korisnika, uglavnom starih obitelji i pojedinaca koji su u takvoj potrebi da netko mora brinuti o njima, potvrdio nam je i Vitomir Žakić, predsjednik skupštine LAG-a, izražavajući zadovoljstvo što će napokon početi ostvarenje dugo pripremanih projekata.

Podsjetio je i da se LAG Zapadna Slavonija pripremama za raspisivanje prvog natječaja za mjere 6.3.1. Programa ruralnog razvoja na koji će se moći javljati mali poljoprivrednici članovi LAG-a i svojim projektima natjecati se za nepovratni h 15 tisuća eura Europske unije. Tim novcem mogu proširiti i modernizirati svoja gospodarstva. Raspisivanje tog natječaja očekuje se u siječnju sljedeće godine.

Foto: arhiva LAG Zapadna Slavonija


Tagovi

Lokalna akcijska grupa Zapadna Slavonija Marijana Vidić Poleto Cernik Gornji Bogićevci Okučani Stara Gradiška Vitomir Žakić


Autor

Vjekoslav Hudolin

Više [+]

Inženjer poljoprivrede sa 38-godišnjim iskustvom u profesionalnom novinarstvu. Nekada novinar HRT-a, dopisnik Glasa Slavonije, suradnik Gospodarskog lista, Agroglasa, Poljoprivrednog vjesnika, Večernjeg i Jutarnjeg lista, a danas voćar koji u obiteljskom kolekcijskom voćnjaku uzgaja oko 260 starih sorata jabuka i krušaka.