Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 29.03.2023. 16:30

Otvoren natječaj: Za pokusna polja navodnjavanja više od 210.000 eura

Otvoren je Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava za provedbu Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja

Foto: Depositphotos/simazoran
  • 1.828
  • 111
  • 0

Otvoren je Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstva za provedbu Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. godinu zaključno sa 17. travnja, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, sredstva za provedbu Programa osigurana su iz Državnog proračuna i vrijedna 212.357 eura (1,6 milijuna kuna).

"Cilj je podržati aktivnosti znanstveno istraživačkih ustanova kojima se doprinosi opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš", navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Prihvatljivi korisnici su znanstveno istraživačke institucije koje uspostavljaju pokusna polja za navodnjavanje poljoprivrednih kultura u 2023. godini i koje su na dan objave Javnog poziva upisane u Upisnik znanstvenih organizacija i Upisniku visokih učilišta.

Prihvatljive aktivnosti za potporu su priprema poljoprivrednog zemljišta i obnova zapuštenih poljoprivrednih površina, financiranje izrade tehničke dokumentacije, opremanje poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura te ostale aktivnosti u cilju uspostave funkcionalnog sustava za navodnjavanje.

Svi detalji o Javnom pozivu se nalaze ovdje, a dodatne upite je moguće postaviti slanjem elektroničke pošte na agroekologija@mps.hr.


Tagovi

Navodnjavanje Pokusna polja Natječaj Javni poziv Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰