Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dječji vrtić
  • 18.12.2021. 16:30
  • Istarska, Marčana

Otvorena dva dječja vrtića, financirana kroz Mjeru 7

Osigurano je 129 mjesta za vrtićarce.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 266
  • 95
  • 0

Dječji vrtić Vrtuljak i Dječji vrtić Bubamara, projektima financiranim iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti odobrene potpore 14 milijuna kuna i nacionalnih sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu većem od 4 milijuna kuna, otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dječji vrtić Vrtuljak u Općini Marčana, navodi Ministarstvo poljoprivrede, sufinanciralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU s 2 milijuna kuna te je kroz Program ruralnog razvoja ugovorena potpora vrijedna 7,2 milijuna kuna, od čega su 4,2 milijuna kuna već isplaćena.

Kroz ovaj projekt osigurat će se prihvat za 68 djece, ponuditi kvalitetnija usluga predškolskog odgoja i obrazovanja te otvoriti sedam novih radnih mjesta.

DV Bubamara sufinanciran je s 2,4 milijuna kuna iz nacionalnih sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti odobrene potpore od 6,6 milijuna kuna te će osigurati predškolski odgoj za 61 dijete kroz tri odgojno-obrazovne skupine i otvaranje 11 novih radnih mjesta.

Samo u Istarskoj županiji, navela je Vučković, ugovoreno je 14 ulaganja u dječje vrtiće u vrijednosti odobrene potpore iz Programa ruralnog razvoja veće od 81 milijun kuna.

"Sve naše strateške ciljeve možemo uspješno ostvariti jedino ako očuvamo ruralna područja i spriječimo iseljavanje. To činimo i kroz ulaganja u lokalnu infrastrukturu i razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima u sklopu Mjere 7", naglasila i dodala da se europskim sredstvima u iznosu većem od milijardu kuna financirala izgradnja, rekonstrukcija i opremanje više od 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske za 13 tisuća djece.

"Cilj Vlade je stvoriti uvjete za kvalitetan i sadržajan život u ruralnim područjima uz kreiranje učinkovitih mjera i politika koje u najvećoj mjeri financiramo sredstvima fondova Europske unije“, izjavila je ministrica.

Dosad je na području Istarske županije iz Programa ruralnog razvoja ugovorena potpora u ukupnoj vrijednosti većoj od 743 milijuna kuna, pri čemu je isplaćeno 537 milijuna kuna. U sklopu Mjere 7 namijenjene jačanju temeljnih usluga, a putem koje su financirani novi vrtići, u županiji je ugovoren 81 projekt ukupne vrijednosti potpore u iznosu od 191 milijun kuna, što uključuje, uz spomenutih 14 vrtića,  i 16 ulaganja u nerazvrstane ceste te 15 ulaganja u projekte odvodnje, pročišćavanja i vodoopskrbe.

Dodatno, kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo ugovoren je ukupno 621 projekt i dodijeljena potpora u iznosu od 209 milijuna kuna te je isplaćeno 112 milijuna kuna, zaključuje se u priopćenju Ministarstva. 


Tagovi

Mjera 7 Dječji vrtić Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]