Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 05.09.2020. 13:30

Otvorena tri nova vrtića sufinancirana sredstvima iz Programa ruralnog razvoja

Karlovac, Varaždin i Satnica Đakovačka ovaj su tjedan dobila nove objekte za najmlađe.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/ poljoprivreda.gov.hr
  • 101
  • 7
  • 0

Tri dječja vrtića sufinancirana sredstvima iz Programa ruralnog razvoja otvorena su ovaj tjedan. 

Izgradnja i opremanje vrtića i jaslica Mahično za dječji osmijeh u Karlovcu, projekt je vrijedan 6,3 milijuna kuna. Samim projektom, navode na stranici Ministarstva, predviđena je izgradnja i opremanje prostora za 46 djece, a planirano je otvaranje šest novih radnih mjesta. 

U Karlovačkoj županiji ukupno je dograđeno ili izgrađeno 8 dječjih vrtića, ukupne vrijednosti odobrene potpore od gotovo 37 milijuna kuna. Također je kroz 16.675 ugovora putem Programa ruralnog razvoja te tržišnih i izravnih potpora ugovoreno nešto više od milijarde kuna, a isplaćeno gotovo 872 milijuna kuna. 

"Bilježimo najučinkovitiji program na razini svih EU fondova u RH. Samo na ovaj način, suradnjom između državnih i javnih institucija te regionalne i lokalne samouprave, možemo realizirati projekte koji doprinose razvoju gospodarstva, porastu zapošljavanja i demografskoj obnovi u ruralnim područjima“, istaknuo je državni tajnik Tugomir Majdak prilikom otvorenja.

U ponedjeljak, 31. kolovoza, pak, otvorena su još dva vrtića. Jedan u Satnici Đakovačkoj, Petar Pan, vrijedan 2,8 milijuna kuna koji može primiti 20 djece i planira zaposliti još četiri nova djelatnika te Dječji vrtić Varaždin u u Donjem Kućanu, vrijedan 7,8 milijuna kuna, a u mogućnosti je primiti 54 djece u tri dobne skupine. 

U gradu Varaždinu iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno je 86,6 milijuna kuna te isplaćeno 43,5 milijuna kuna, a trenutačno je izgrađeno ili se gradi ili dograđuje 13 vrtića u vrijednosti 60 milijuna kuna na području te županije, u kojoj je vrijednost ugovorene potpore iz Programa ruralnog razvoja nešto veća od 484 milijuna kuna.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Dječji vrtić i jaslice Mahično za dječji osmijeh Varaždin Petar Pan Program ruralnog razvoja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]