Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 21
  • 27.10.2020. 12:20

Otvoreni natječaji za mjeru 21, izvanrednih 360 milijuna kuna potpore

Prvi natječaj odnosi se na poljoprivrednike gdje su prihvatljivi korisnici fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Evidenciju pčelara i pčelinjaka, dok je drugi namijenjen MSP-ima.

Foto: Bigstock/Julia Sudnitskaya
  • 2.236
  • 193
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva natječaja za provedbu Mjere 21. Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Podsjećamo, radi ublažavanja posljedica pandemije te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je dva nova savjetovanja. Ukupni iznos potpore raspoloživ kroz ove natječaje je 360 milijuna kuna.

Kako pojašnjavaju, u prvom su natječaju prihvatljivi korisnici fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Evidenciju pčelara i pčelinjaka zaključno s 1. siječnja 2019. godine koji se bave biljnom i stočarskom proizvodnjom te uzgojem gljiva.

Više informacija možete pronaći ovdje.

"Korisnici moraju biti upisani u Registar poreznih obveznika zaključno s 1. siječnja 2019. godine. Osim toga, moraju imati evidentirano smanjenje priljeva po žiro računima od minimalno 15%, odnosno od najmanje 18.598,75 kuna u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine (uključujući 30. rujna), u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini“, navode.

Maksimalan iznos potpore po korisniku iznosi 52.076,50 kuna, ali ne više od stvarnog iznosa pada priljeva.

Drugi natječaj namijenjen je MSP-ima gdje su prihvatljivi oni u sektorima maslina i maslinovog ulja, vina, mlijeka, mesa, voća, povrća, cvijeća, aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, gljiva te pakiranja jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda koji ispunjavaju uvjete iz točke 2. ovoga Natječaja.

Poljoprivrednicima i MSP-ovima 360 milijuna kuna za ublažavanje posljedica pandemije

"Korisnici moraju biti registrirani u odgovarajućim upisnicima Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva zaključno s 1. siječnja 2019. Poduzeća moraju imati evidentirano smanjenje priljeva po žiro računima od minimalno 15%, odnosno od najmanje 37.197,50 kuna u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine (uključujući 30.9.), u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini", ističu iz APPRRR-a.

Maksimalan iznos potpore po korisniku iznosi 371.975,00 kuna, ali ne više od stvarnog iznosa pada priljeva.

Važna napomena!

"Sve zainteresirane potencijalne korisnike koji ispunjavaju uvjete za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore za neki od gore navedenih natječaja, a ne posjeduju lozinku i korisničko ime za pristup AGRONET sustavu te nemaju dodijeljen modul RURALNI RAZVOJ u AGRONET-u, pozivamo da se upišu u Evidenciju korisnika sukladno Vodiču za upis u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: EKPRRiR) za mjeru M21 najkasnije do 28. listopada 2020“, naglašavaju.

Bez upisa u EKPRRiR nije moguće podnošenje zahtjeva za potporu u roku od 30. listopada do 6. studenoga (za poljoprivrednike), odnosno 29. listopada do 5. studenoga (za MSP-ove) 2020. godine.

Prilikom unosa podataka u Zahtjev za upis u EKPRRiR nužno je u polje faks upisati tekst M21. Nakon unosa u EKPRR, potencijalni korisnici će dobiti korisničko ime i lozinku te će tada moći podnijeti Zahtjev za isplatu potpore u sklopu jednog od natječaja za mjeru 21.

Korisnicima u svrhu pomoći pri upisu u EKPRRiR na usluzi stoje djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva i djelatnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

APPRRR Covid-19 Poljoprivrednici MSP Potpore


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo