Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gospodarski oporavak
  • 21.07.2020. 08:00

Plenković: Donosimo 22 milijarde eura za brzi gospodarski oporavak zemlje

U ranim jutarnjim satima premijer Andrej Plenković objavio je na svom Twitteru da su čelnici zemalja članica EU postigli dogovor o novom prijedlogu plana za oporavak i sedmogodišnjem proračunu.

Foto: Twitter/Andrej Plenković
  • 756
  • 232
  • 1

Nakon pet dana maratonskih pregovora u Bruxellesu čelnici zemalja Europske unije postigli su dogovor o planu oporavka EU-a teškom 750 milijardi eura i sedmogodišnjem proračunu od 1.074 milijarde eura. Naime, ovaj plan je dio odgovora na krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa te novom dugoročnom proračunu država članica.

Jutros u 5:30 premijer Andrej Plenković je na svom Twitter profilu objavio da je dogovor postignut.

"Završio je sastanak. Usvojili smo budžet za idućih sedam godina. U Hrvatsku donosimo 22 milijarde eura koje su jamstvo brzog gospodarskog oporavka i daljnjeg ravnomjernog razvoja zemlje", napisao je premijer. 

Predstavljena strategija gospodarskog oporavka EU: 15 milijardi eura za poljoprivredu

Podsjećamo, još je u svibnju predsjednica Europske komisije, Ursula von Der Leyen, predložila na sjednici Europskog parlamenta Fond za oporavak gospodarstva od pandemije virusa Covid-19 vrijedan 750 milijardi eura te Višegodišnji financijski okvir (VFO) u iznosu 1.100 milijardi eura. 

"Plan oporavka predstavlja ogroman izazov i pretvara ga u priliku i ulaganje u budućnost. Europski Zeleni plan i digitalizacija pokrenut će radna mjesta i rast, otpornost naših društava i zdravlje okoliša", izjavila je tom prilikom von Der Leyen.


Tagovi

Plan oporavka EU Andrej Plenković Korona kriza Budžet Gospodarski oporavak


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]