Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uprava za agrarna plaćanja
  • 31.07.2018. 08:15

Podsticaji u stočarstvu namenjeni i početnicima!

Podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla, pored poljoprivrednih gazdinstava koja se duže vreme bave stočarskom proizvodnjom, mogu ostvariti i početnici - evo kako!

Foto: Vedran Stapić
  • 657
  • 30
  • 0

Povodom velikog interesovanja o uslovima za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla, Uprava za agrarna plaćanja izdala je saopštenje u kome se kaže da je novac, pored poljoprivrednih gazdinstava koja se duže vreme bave stočarskom proizvodnjom, namenjen i početnicima, odnosno poljoprivrednim gazdinstvima koja se ranije nisu bavila ovom proizvodnjom, već ove godine žele prvi put da nabave kvalitetna priplodna grla i otpočnu proizvodnju.

Objavljen Pravilnik o podsticajima za kupovinu kvalitetnih priplodnih grla

"Legalna kupovina grla i prelazak životinja sa jednog na drugo poljoprivredno gazdinstvo registruje se kod veterinarske stanice, u skladu sa propisima. Tako, kada početnici izvrše kupovinu grla, istu prijavljuju područnoj veterinarskoj stanici i grla prelaze na objekat kupca koji dobija poseban broj, tzv HID broj. Podatke o svom stočnom fondu i broju objekta u kome drži nabavljene životinje (HID), početnik treba da prijavi i u okviru svog poljoprivrednog gazdinstva u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) kod područne filijale Uprave za trezor", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se nakon realizacije investicije, za sva grla sa pedigreom koja su nabavljena počev od 16. oktobra prošle godine, početnik može podneti zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 1. jula do 15. oktobra tekuće godine.


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Pravilnik Podsticaji Kvalitetna priplodna grla


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.