Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 05.05.2022. 14:10

Poljoprivrednicima na račune sjelo 2,8 milijardi kuna, u tijeku je isplata preostalih potpora

Riječ je o sredstvima isplaćenim u prva četiri mjeseca ove godine, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/mcerovac
  • 21.305
  • 1.682
  • 1

U prva četiri mjeseca ove godine hrvatskim je poljoprivrednicima isplaćeno više od 2,8 milijardi kuna, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Iz Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj više od 1,47 milijardi kuna, odnosno 923 milijuna kuna kroz IAKS mjere te 552 milijuna kuna kroz non-IAKS mjere,. U okviru izravnih potpora isplaćeno je više od 869 milijuna kuna te iz Instrumenta EU radi COVID-a više od 230 milijuna kuna", navode. 

Kako napominju, realizirane su isplate za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje, potpora za mlade poljoprivrednike, duhan te plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13), dobrobit životinja, proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, tov junadi te potpora za rasplodne krmače, maslinovo ulje, očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina, Mjeru 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene i Mjeru 11 - Ekološki uzgoj.

Iz Ministarstva kažu da je u tijeku isplata preostalih potpora te poravnanje računa za sve potpore.  

Na račune više od 100.000 poljoprivrednika će se kroz sve oblike izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja ove godine isplatiti ukupno 4,2 milijarde kuna, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2021. godini, zaključili su.


Tagovi

Isplata Potpore IAKS mjere Izravna plaćanja Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]