Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG Virovitički prsten
  • 20.10.2020. 14:00
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Potpore od 5.000 do 30.000 eura za devet poljoprivrednih gospodarstava

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosila je 3.775.395,75 kuna, a iznos potpore 1.826.982,38 kuna.

Foto: Goran Gazdek
  • 691
  • 70
  • 0

Devet poljoprivrednih gospodarstava sa šireg područja Virovitice potpisalo je Ugovore o sufinanciranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Riječ je o prijavama na treći natječaj Lokalne akcijske grupe "Virovitički prsten” za tip operacije 1.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ iz "Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020.".

Svrha natječaja je bila ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama.

Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanju kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovoj održivosti.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosila je pet, a najviša trideset tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore iznosio je do 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, dok se za mlade poljoprivrednike, koji su definirani kao nositelji projekta unutar ovog tipa operacije, intenzitet potpore uvećavao za 20 posto.

LAG-ovi odabrali više od 1.700 projekata, do kraja godine isplata još 30 milijuna kuna

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosila je 3.775.395,75 kuna , a iznos potpore 1.826.982,38 kuna. Odobrena su četiri projekta iz općine Gradina, dva iz općine Lukač, te po jedan za područje Virovitice, Suhopolja i Špišić Bukovice. Prijave u suradnji s poduzetnicima odradio je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije


Tagovi

LAG Virovitički prsten Potpore Ruralni razvoj


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs