Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 29.06.2021. 16:15
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Poziv poljoprivrednicima: Preko 900.000 KM za podsticaje i premije

Za dodjelu podsticajnih sredstava i premija poljoprivrednim proizvođačima, obezbjeđeno je 935.100 KM.

Foto: Bigstockphoto/OlyaSolodenko
  • 481
  • 277
  • 0

Centar za razvoj poljoprivrede i sela iz Banja Luke raspisao je Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava i premija, u svrhu razvoja poljoprivredne proizvodnje u tekućoj, 2021. godinu.

Osnovni ciljevi dodjeljivanja pomenutih potpora su unapređenje i jačanje agrarnog sektora, stvaranje tržišno orijentisanih proizvođača, jačanje njihove konkurentnosti, kao i smanjenje stope nezaposlenosti. Za ove namjene u budžetu Grada opredjeljeno je 935.100 KM, stoji u zvaničnom saopštenju Centra.

Kompletan tekst poziva možete naći u dokumentu ispod teksta.

Subvenciona sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje po ovom konkursu dodjeljivaće se za biljnu proizvodnju i to u voćarstvu, uzgoju u zaštićenom prostoru, zatim kroz sufinansiranje nabavke opreme i opremanje proizvodnih objekata u biljnoj proizvodnji, kao i nabavke sortnog sjemena.

Kada je riječ o animalnoj proizvodnji, tu će se sufinansirati nabavka opreme u stočarstvu, akvakulturi i pčelarstvu. Takođe, biće podržana i nabavka nove poljoprivredne mehanizacije, poput traktora, berača kukuruza, priključnih sredstava i druge mehanizacije. 

Predviđene su i potpore za izgradnju objekata i nabavku opreme u proizvodnji gljiva, ali i za troškove kontrole kvaliteta, brendiranje, deklarisanje i sertifikaciju proizvoda za ugovoreni plasman u Krajiškoj kući. 

Koje uslove je potrebno ispuniti ?

Kada su u pitanju premije, dodjeljivaće se za uzgoj priplodnih junica, za pčelinja društva i proizvođačima kornišona na ime otkupljenih količina.

Pravo da se prijave za sredstva imaju poljoprivredni proizvođači, tačnije fizička lica, preduzetnici, privredna društva i poljoprivredne zadruge. Pri tom, neophodno je da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (APIF), kao nosioci imanja i da imaju aktivni status (potvrda iz APIF-a). Pored toga, obavezno je da su registrovani u bazi podataka Centra i da su im ažurirani podaci za 2020. godinu.

Svi zainteresovani potrebno je da pripreme i odgovarajuću dokumentaciju, pored popunjenog prijavnog obrasca (koji se može preuzeti i u Centru), odnosno kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu, zatim dokaz o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava (APIF) iz 2021. godine za porodična imanja, sa upisanim članovima domaćinstva. Takođe, trebalo bi dostaviti i potvrdu sa Zavoda za zapošaljavanje za podnosioca zahtjeva i članove domaćinstva registrovane na gazdinstvu, ukoliko su nezaposleni ili ovjerenu izjavu o nezaposlenosti. 

Prijavite se u narednih mjesec dana

Konkursne prijave za dodjelu podsticajnih sredstava sa svim prilozima obavezno je poslati na adresu:

  • Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Vojvode Momčila, 10, 12 i 16, Banja Luka uz naznaku "prijava za dodjelu podsticajnih sredstava" ili lično, predajom u kancelarijama Centra, radnim danom od 8 do 15 sati.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Krajnji rok do kada je raspisan Javni poziv je 28. jul 2021. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u kancelarijama Centra ili na brojeve telefona: 051/433-639, 051/433-636, 051/433-621 i 433-622.


Dokumenti


Tagovi

Podsticajna sredstva Dodjela premija Animalna proizvodnja Biljna proizvodnja Poljoprivredna gazdinstva Članovi domaćinstva


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]