Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 06.04.2022. 12:00

Prijavite se na novi javni poziv – 3,2 miliona KM za podršku investicijama

Prijaviti se mogu obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu

Foto: Depositphotos/VladimirNenezic
  • 160
  • 45
  • 0

U okviru projekta EU4AGRI, koje finansira Evropska unija objavljen je novi javni poziv vrijedan 3,2 miliona KM. Riječ je o bespovratnim sredstavima za mjeru podrške investicijama i marketingu.

Poziv se odnosi isključivo na podršku prerađivačkim kapacitetima poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja.

Ko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu, a u sklopu sektora: prerade voća, prerade gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerade maslina, prerade povrća, prerade mlijeka, prerade mesa, prerade jaja, prerade i konzerviranje riba i prerade žitarica.

Podnijeti se može samo jedna prijava, isključivo samostalno. Isti podnosioci mogu biti podržani kroz mjere podrške do tri puta, uzimajući u obzir sve javne pozive koji sui li će tek biti objavljeni od 2020. do 2024. godine.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 350.000 KM i mogu se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova, odnosno ne uključuju PDV. Maksimalan iznos tražene finansijske podrške ne može biti veći od 70% prihoda ostvarenog u 2021. godini ili maksimalno 350.000 KM. Sufinansiranje mora biti novčano te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Kako podnijeti aplikaciju?

Prijave se mogu podnijeti od 5. maja do 7. juni ove godine do 17:00 sati. Podnose se putem online platforme, a instrukcije za njeno korištenje možete pronaći ovdje. Prijave podnesene kroz druge kanale (pošta ili email) se neće uzeti u razmatranje.

Bratunčanin od uzgoja malina školuje djecu: EU mu donirala opremu

Prva INFO sesija bit će održana u petak, 8. aprila od 10:00 sati, putem Facebook stranice EU4AGRI. U narednom vremenskom periodu bit će organizovan niz info sesija u nekoliko bh. gradova. Informacije o tačnom terminu i mjestu održavanja istih, bit će objavljene na web stranici.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).


Tagovi

EU4AGRI UNDP CZDA Poljoprivreda Investicije Bespovratna sredstva Javni poziv


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.