Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinansiranje
  • 23.03.2023. 13:30

Prilika za socijalno ugrožene: Podizanje nasada voća u 11 lokalnih zajednica

Javni pozivi su u toku, a raspisao ih je Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Foto: Depositphotos/york010
  • 136
  • 8
  • 0

Sredstvima IFAD-ovog Projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede, bit će sufinansirano podizanje i revitalizacija nasada maline, podizanje nasada smokve te nabavka tunela i podizanje nasada jagode u nekoliko lokalnih zajednica FBiH. 

Javni pozivi su u toku, a raspisao ih je Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kome je namijenje poziv?

Poljoprivredni proizvođači (fizička lica) s područja općina Bugojno i Donji Vakuf u Klasteru K-2, mogu aplicirati za podizanje novih i revitalizaciju postojećih nasada maline u sezoni 2023. godine.  Prijavni obrazac i anketni upitnik može se preuzeti lično na adresi "Esof" d.o.o., Donji Vakuf, ul. 770. Slavne brdske brigade bb. Popunjena dokumentacija se dostavlja  na istu adresu najkasnije do 10. aprila.

Za nabavku tunela i podizanje nasada jagode mogu se prijaviti poljoprivrednici s područja općina Cazin, Bužim i Velika Kladuša u Klasteru K-1. Riječ je o tunelima površine 1000 m2. Prijavni obrazac i anketni upitnik može se preuzeti na adresi "Bery project" d.o.o., Ripač bb, Bihać, a isti se popunjeni dostavljaju na istu adresu najkasnije do 3. aprila. 

Poljoprivredni proizvođači s područja općina Ravno, Stolac, Čapljina, Mostar, Čitluk i Ljubuški u klasteru K-5, mogu aplicirati za podizanje nasada smokve u sezoni 2023. godine. Potrebna dokumentacija se preuzima u Poljoprivrednoj zadruzi "Eko life" Crnići bb u Stocu, gdje se i predaje najkasnije do 28. marta. 

Ko su podobni kandidati?

Podobnim se smatraju svi poljoprivredni proizvođači (fizička lica) za koje se u postupku targetiranja utvrdi da spadaju u kategoriju siromašni ili granično siromašni, kako je definirano u tabeli:

Kategorija

Prosjek mjesečnih prihoda po glavi domaćinstva (KM)

Prosječna površina obradivog zemljišta (dunuma)

Siromašni

do 389

1 – 5 dunuma

Granično siromašni

390 – 500

5 – 15 dunuma

Nisu siromašni

više od 500

više od 15 dunuma

Projekat dodatno podržava učešće žena i mladih (do 35 godina starosti) sa povećanim udjelom u sufinansiranju.


Tagovi

Nasadi maline Nasadi jagode Nasadi smokve Projekat IFAD Sufinansiranje


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.