Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid potpore
  • 14.05.2021. 08:45

Primarni proizvođači, započela je isplata Covid potpora

Korisnici koji nisu poslali potpune zahtjeve bit će pozvani da iste nadopune te će im potpora biti isplaćena nakon obrade dostavljenih dopuna, stoji na stranici APPRRR-a. 

Foto: Depositphotos/ViktoriaSapataBO
  • 675
  • 194
  • 0

Započela je isplata potpora iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom Covid-19, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Kako navode, potpora je isplaćena proizvođačima mandarina (Mjera 5) koji su poslali potpune zahtjeve za isplatu potpore i kojima je nakon kontrole utvrđeno ispunjavanje uvjeta propisanih Pravilnikom o provedbi Programa (NN 10/21,NN 19/21).

"Korisnici koji nisu poslali potpune zahtjeve bit će pozvani da iste nadopune te će im potpora biti isplaćena nakon obrade dostavljenih dopuna", stoji na stranici APPRRR-a. 

Nadalje, isplaćen je najveći propisani iznos potpore od 5.000 kuna po hektaru za površine pod mandarinom veće od 0,5 ha, za koje je korisnik dokazao najmanju prodanu količinu od 7,5 t / 0,5 ha te za koje je podnio Jedinstveni zahtjev u 2020. godini.

Od ukupne omotnice od 8.000.000 kuna predviđene za ovu mjeru trenutno je isplaćeno 5,9 milijuna kuna za 727 proizvođača.

Čekate isplatu za eko proizvodnju, ali i drugu ratu izravnih plaćanja? Evo kad kreće

Podsjećamo da je krenula i isplata za eko proizvodnju te druga rata izravnih plaćanja. 


Tagovi

Covid potpore Isplata APPRRR Proizvođači mandarina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.