Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 19.11.2020. 13:30

Primarnim poljoprivrednim proizvođačima isplaćen ostatak od 53 milijuna kuna

Ovime je ukupno isplaćeno 53 milijuna kuna za 7.005 malih poljoprivrednih gospodarstava u kategoriji mikropoduzeća, objavila je APPRRR.

Foto: Bigstock/ Yastremska     
  • 2.237
  • 359
  • 0

Završeno je poravnanje i isplaćene su razlike u potporama primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru voća i povrća, cvijeća te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva, objavila je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Time je s današnjim datumom, 19. studenoga, ukupno isplaćeno 53 milijuna kuna za 7.005 malih poljoprivrednih gospodarstava u kategoriji mikropoduzeća.

Podsjećamo, cilj Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima, zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Primarnim poljoprivrednim proizvođačima isplaćen 51 milijun kuna potpore

Kako stoji u objavi, sukladno članku 13. stavak 7. i 8. Pravilnika o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini (NN 53/2020, 77/2020), Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je donijela Odluku s konačnim popisom korisnika koji su prihvatili pravo ostvarivanja potpore i preuzimanja obaveza te Odluku s konačnim popisom korisnika koji nisu prihvatili prava i obveze i ne ostvaruju pravo na isplatu potpore.

"Navedene odluke bit će dostavljene svakom korisniku putem AGRONET-a“, navode iz APPRRR-a.

Konačne popise korisnika po Mjeri/Podmjeri možete pronaći ovdje.


Tagovi

APPRRR Primarni poljoprivredni proizvođači Potpore


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]