Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 04.05.2022. 13:30

Produljen rok za prijavu na natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 141.865.200 kuna.

Foto: Depositphotos/ilfede
  • 721
  • 68
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je druge izmjene natječaja za provedbu Podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" koja se odnosi na tip operacije 4.1.3 "Korištenje obnovljivih izvora energije".

Naime, kako stoji u njihovoj objavi došlo je do produljenja roka za podnošenja zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva od 15. ožujka 2022. godine od 12:00 sati do 31. svibnja 2022. godine do 12:00 sati.

Svrha natječaja je povećanje učinkovitog korištenja energije, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 141.865.200 kuna.

Korisnici mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika. Intenzitet potpore je do 50 posto iz Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI).

Međutim, on se po projektu može uvećati za dodatnih 20 posto u sljedećim slučajevima ako ulaganje provodi mladi poljoprivrednik ili se ono odvija u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima te ako je povezano s agro-okolišnim i klimatskim djelatnostima.

Najveći intenzitet kombinirane potpore ne smije biti veći od 70 posto od ukupno prihvatljivih troškova projekta, stoji u Natječaju. 

Detaljnije pročitajte ovdje

Također, nedavno su produženi rokovi za još dva natječaja iz mjere 4, a odnose se na ulaganja u sektor mliječnog govedarstva te zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš.


Tagovi

APPRRR Rokovi Natječaj Potpore Tip operacije 4.1.3


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.