Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tovne svinje
  • 02.01.2021. 10:30

Proizvođačima tovnih svinja isplaćeno 6 milijuna kuna za očuvanje likvidnosti

Potporu je primilo 1.318 korisnika za sanaciju pretrpljenih gubitaka nastalih zbog trajnog poremećaja na tržištu uzrokovanog pandemijom bolesti Covid-19 i uslijed pojave afričke svinjske kuge.

Foto: Depositphotos/robert_g
  • 197
  • 26
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je posljednjeg dana 2020. godine, 6 milijuna kuna potpore male vrijednosti namijenjene proizvođačima tovnih svinja. 

Potpore su dobili oni koji su u razdoblju od 15. rujna do 15. prosinca 2020. u odobrene objekte za klanje papkara isporučili tovne svinje kategorije T1 i T2 evidentirane u sustavu razvrstavanja i označivanja na liniji klanja.

Primilo ju je 1.318 korisnika za sanaciju pretrpljenih gubitaka nastalih zbog trajnog poremećaja na tržištu uzrokovanog pandemijom bolesti Covid-19 i uslijed pojave afričke svinjske kuge u drugim državama članicama Europske unije, osiguranje njihove likvidnosti te nastavak proizvodnje.

Podsjećamo, za 14.000 OPG-ova na potresom pogođenom području odobrena je žurna isplata izravne potpore u iznosu od 35 milijuna kuna.

Kako su pojasnili iz Ministarstva poljoprivrede, s obzirom na razmjere katastrofalnih događaja i prirodnih nepogoda, prvenstveno potresa i poplava, na područjima Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije i grada Vrgorca, pokrenut je postupak prijevremene isplate proračunskog – hrvatskog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2020. godinu.

OPG-ovima na pogođenom području žurna isplata izravne potpore

Uslijed posljedica koje je izazvala pandemija Covida, Agencija priprema i raniju isplatu potpora svim ostalim korisnicima.  


Tagovi

Tovne svinje Potpora Covid Afrička svinjska kuga


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).