Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt Slavonija, Baranja i Srijem
  • 10.12.2019. 15:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem: više od 4,3 milijarde kuna za poljoprivredne projekte

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem održao je jučer u Vukovaru 10. sjednicu. Koji su zaključci? 

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
  • 1.067
  • 311
  • 0

Od pokretanja Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, do sada je ugovoreno više od 11,3 milijarde kuna europskih sredstava te isplaćeno preko 4,5 milijardi kuna za poticanja poduzetništva, obrazovanja, zdravstva, razvoja vodoopskrbe i odvodnje te za kulturnu i prirodnu baštinu, promet, energetiku, zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta.

Od spomenutog iznosa, više od 4,3 milijarde kuna odnosi se na projekte iz sektora poljoprivrede. Dodatno je uloženo više od 184 milijuna kuna nacionalnih sredstava za sufinanciranje svih postojećih EU projekata. Sredstva su, između ostaloga, uložena u 20 bolnica, 109 domova zdravlja, 531 poduzetničku inicijativu, 37 projekata kulturne i prirodne baštine, stoji u priopćenju Vlade Republike Hrvatske odnosno zaključcima X. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane jučer u Vukovaru. 

Između ostalog, u korist pet slavonskih županija u zadnje tri godine sklopljeno je ukupno 116 ugovora ukupne vrijednosti 240 milijuna kuna i 31 tabularna isprava koje su temelj za gotovo 2 milijarde kuna investicija. U posljednje tri godine na području pet slavonskih županija aktivirano je više od dva milijuna četvornih metara prostora.

Nakon sjednice Savjeta Slavonije, Baranje i Srijema u Vukovaru je uručeno 22 ugovora i 9 odluka ukupne vrijednosti veće od 690 milijuna kuna, od čega je u sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem 480 milijuna kuna. 

Sljedeća sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održat će se u Našicama, zaključuje se u priopćenju. 

Cjelovito priopćenje sa sjednice pročitajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Projekt Slavonija Baranja i Srijem Sjednica Ulaganja Vlada


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).