Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ublažavanje štete
  • 30.12.2022. 13:30

Provjerite račun, u tijeku je isplata 33 milijuna kuna potpore za štete od suša

Čak 17 županija proglasilo je prirodnu nepogodu suša, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
  • 9.703
  • 588
  • 0

U tijeku je isplata prvih 33 milijuna kuna pomoći poljoprivrednicima za štete od suše, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kako podsjećaju, riječ je o potpori koja se odnosi na štetu od prirodne nepogode na 60 i više posto prinosa kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća u 2022. godini. Navedeni iznos, kažu, trebao bi biti isplaćen do 1. siječnja 2023., što bi značilo da račune možete provjeriti već danas. 

Inače, ukupna vrijednost Programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete od suše, iznosi 100 milijuna kuna. Preostali iznos korisnicima će biti isplaćen u 2023. godini, po provedenoj konačnoj obradi podataka iz Registra šteta od prirodnih nepogoda.    

Navode i da je u Hrvatskoj čak 17 županija proglasilo prirodnu nepogodu suša za područja ukupno 281 jedinice lokalne samouprave.

Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a imaju štetu prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu navedenih kultura te nemaju osiguran usjev od prirodne nepogode suša za koji su prijavili štetu.


Tagovi

Suša Prirodna nepogoda Potpora Isplata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]