Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 16.11.2021. 08:35

Provjerite račun, započela je isplata predujma izravnih plaćanja

Za isplatu avansa osiguran je iznos od 1,7 milijardi kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine, navode iz APPRRR-a.

Foto: Depositphotos/hurricanehank
  • 3.828
  • 438
  • 1

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2021. godinu, započela je jučer, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2021. godini i koji su ostvarili uvjete prihvatljivosti nakon provedenih kontrola Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

"Za isplatu je osiguran iznos od 1,7 milijardi kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine", navode iz APPRRR-a dodajući da se sredstva isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno plaćanje 820 milijuna kuna, zeleno plaćanje 570 milijuna kuna i preraspodijeljeno plaćanje 190 milijuna kuna.

Za mlade poljoprivrednike osigurano je 35 milijuna kuna, a za proizvodno vezanu potporu za tov junadi 50 milijuna kuna. Također, bit će isplaćena i potpora za mliječne krave u iznosu od 35 milijuna kuna, kao jedna od mjera za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi.

Novac za ovu isplatu se većim dijelom refundira iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, a dijelom su sredstva osigurana iz Državnog proračuna.

Čekate li predujam izravnih plaćanja, imamo dobre vijesti - uskoro isplata

"U predujmu će se isplatiti do 70 posto (maksimalno dozvoljenih za predujam) EU dijela sredstava namijenjenih za proizvodnu 2021. godinu", zaključuje se u objavi.


Tagovi

Izravna plaćanja Predujam Isplata APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/