Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rebalans proračuna
  • 03.11.2020. 15:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Rebalans proračuna: Ministarstvu poljoprivrede dodatnih 264 milijuna kuna

Rebalansom se osiguravaju i dodatna sredstva za druge državne potpore male vrijednosti, a osigurat će se i zatvaranje trogodišnjeg programa Vlade za potporu sektoru stočarstva, istaknula je ministrica na sjednici saborskog Odbora za poljoprivredu.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 4.669
  • 467
  • 1

Rebalansom državnog proračuna planirano je povećanje od 264,5 milijuna kuna za Ministarstvo poljoprivrede, od čega se najveći dio odnosi na nacionalni udio u sufinanciranju mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske (81 mil kuna), predstavila je ministrica Marija Vučković na današnjoj sjednici saborskog Odbora za poljoprivredu. 

Predlaže se, dodala je, i povećanje sredstava za ribarstvo zbog porasta korištenja sredstava iz EU fondova. "Rebalansom se osiguravaju i dodatna sredstva za druge državne potpore male vrijednosti, a osigurat će se i zatvaranje trogodišnjeg programa Vlade za potporu sektoru stočarstva", istaknula je ministrica, navodi se u priopćenju Odbora. 

Odgovarajući na pitanja, istaknula je kako su njime obuhvaćena nacionalna i europska sredstva. Dio planiranih sredstava za projekte je smanjen jer su provedeni ili u završnoj fazi. Smanjenje sredstava za informatizaciju rezultat je povoljnije nabavke informatičke opreme od planirane.

Stiže predujam: Isplata 1,5 milijarde kuna u studenom

"Nacionalna omotnica za vino iskorištena je u iznosu od 95%, a dio promidžbenih mjera je iz ove godine, zbog trenutne situacije s COVID krizom prebačen u sljedeću godinu, što je rezultiralo smanjenjem sredstava", pojasnila je.

Smanjen iznos sredstava u Operativnom programu za ribarstvo, navodi se, rezultat je niza revizija i kontrola što je utjecalo na sporije trošenje sredstava od planiranog.

Vinska omotnica za 2020. iskorištena gotovo u cijelosti, isplaćen 10,1 milijun eura

"Uz navedeno, ovaj Operativni program zadnji je akreditiran, a procjena je Ministarstva poljoprivrede kako će se sve planirane aktivnosti završiti početkom 2021. godine", zaključila je ministrica, navodi se u priopćenju sa sjednice.  


Tagovi

Rebalans Proračun Ministarstvo poljoprivrede Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]